На Чернігівщині судитимуть наркоторговців

 

 

 

 

Слідчі Головного управління Національної поліції в Чернігівській області склали обвинувальний акт стосовно організованої групи, що продавала наркотики безконтактним шляхом на території регіону, та направили його до суду.

Поліцейські звершили досудове розслідування в рамках провадження, відкритого за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконний збут наркотиків організованою групою осіб.

До складу організованої групи, де кожен мав свою роль, входили четверо людей. Наркоторгівці поширювали амфетамін на території Чернігівської області, переважно у Прилуках та Ніжині.

У квітні цього року поліція припинила їхню злочинну діяльність. Тоді за місцями проживання всіх фігурантів провадження відбулися санкціоновані обшуки.

Слідчі поліції разом з оперативниками управління протидії наркозлочинності та карного розшуку, інших підрозділів поліції, за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД вилучили низку речових доказів злочинної діяльності угруповання. Успіх операції забезпечила одночасність проведення цих слідчих дій як у Чернігові, так і на території Київської області, де мешкають окремі спільники.

Як встановили поліцейські, наркоторгівці збували психотропні речовини безконтактно. Для цього вони шукали потенційних покупців через соціальні мережі. Коли отримували гроші за товар, робили приховані закладки з наркотиками на території Чернігівської області.

Своє спілкування в месенджері вони максимально шифрували, практично вигадавши свій особливий сленг. Завдяки злагодженим діям поліцейських діяльність підозрюваних вдалося задокументувати відповідно до вимог чинного законодавства. Тепер суд має позбавити цих осіб волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Поліція Чернігівської області

Джерело: cheline.com.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь