Чернігівщина: “чорні” лісоруби вирубали дерев на 5 мільйонів гривень

 

 

 

 

Фахівцями Державної екологічної інспекції у Чернігівській області під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Волосківської сільської ради Менського району виявлено рубку дерев різних порід та категорій.

Зокрема, 178 пнів зрубаних дерев виявлено за межами населеного пункту, вздовж грунтової дороги Степанівка-Дягова (з лівої сторони) та 245 – навколо фруктового саду біля села Степанівка. Рубка закінчена, деревина частково залишена на місці, складена у трелі, а більшість – вивезена автотранспортом.

Встановлено, що рубка зелених насаджень відбулася без спеціального дозволу (лісорубного квитка), проте по ордеру виконавчого комітету Волосківської сільської ради, що є порушенням ст.10 Закону України «Про рослинний світ». На місце події викликано слідчо-оперативну групу Менського відділу поліції Головного управління національної поліції в Чернігівській області, якою внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань.

Проведено розрахунки розмірів збитків, заподіяних внаслідокзнищення зелених насаджень, що становлять 5013636,44 гривень.

Відповідні матеріали по справі направлено правоохоронним органам для проведення слідчо-оперативних дій з метою надання правової оцінки здійснення вирубки дерев та встановлення причетних осіб у зв’язку з вчиненням дій, що мають ознаки злочину проти довкілля.

Джерело: svoboda.fm

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь