Епопея з фінансуванням «Проліску» продовжується

 

 

 

 

Цим тижнем в обласних ЗМІ з’явилась гарна новина про знайдені кошти на фінансування дитячого санаторію «Пролісок». Зазначимо, що попередньо дане питання в обласній раді відстоювали депутати, котрі представляють інтереси Ніжинщини, інформує НЕЖАТИН

Свою активність і зацікавленість проявляв колектив закладу. Як результат – у п’ятницю голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко підписав та передав на підпис голові Облради Ігорю Вдовенку спільне розпорядження, яким 1,1 млн гривень буде направлено на заробітну плату працівникам санаторію «Пролісок».

На цей рахунок на своїй сторінці у Фейсбук висловився голова обласної організації «Батьківщина» Сергій Пащенко: «Ситуація з санаторієм «Пролісок» стає дедалі цікавішою. Для ЗМІ облдержадміністрація подала інформацію, що гроші на фінансування оздоровчого закладу таки знайшли. Однак, як виявилось, цю проблему просто намагаються «повісити» на громади. У листі, який підписаний заступницею голови ОДА Наталією Романовою, говориться, що «фінансові можливості обласного бюджету в 2020 році вкрай обмежені». Таке трактування викликає обурення, адже саме голова ОДА Андрій Прокопенко був головним лобістом обласного бюджету. Я казав, що це «бюджет виживання», тому фракція «Батьківщини» за нього і не голосувала. В цьому ж листі «каміння летить» в бік держави, що «джерела коштів для утримання дитячих санаторіїв не визначені». Хвилиночку, так облдержадміністрація яку роль займає в цьому питанні? Ви ж і є представники центральної влади! Цікаво, чи звертався Андрій Прокопенко до Президента чи Уряду щодо існуючих проблем? Звичайно, набагато легше просто заговорити питання, або «повісити» на місцеві бюджети. І якщо дійсно ОДА була б зацікавлена в збереженні дитячого санаторію за рахунок громад, то розмову треба вести в іншому тоні. Не листами «про санаторій пролісок», а реальними зустрічами та обговореннями з громадами, обласною радою. Це черговий доказ того, що ОДА не бажає зберігати «Пролісок». Депутатський корпус обласної ради не дозволить «зам‘яти» цю ситуацію».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь