Генеральний директор Ніжинської лікарні прокоментував ситуацію з коронавірусом

 

 

 

 

Генеральний директор Ніжинської лікарні прокоментував ситуацію з коронавірусом
На сьогодні в Ніжині дуже неприємна ситуація з захворюваністю на коронавірус. Про це заявили на засіданні виконавчого комітету 27 серпня, інформує НЕЖАТИН.
Зокрема, генеральний лікар НЦМЛ ім. М. Галицького Олександр Костирко зазначив, що інфекційне відділення заповнене майже повністю.
«Лікарня працює в умовах суворого карантину. 50 ліжок відведено на пацієнтів з діагнозом коронавірус. 25 ліжок – провізорні. Кожна виявлена пневмонія вважається потенційно COVID-19, адже при проведенню діагностування у понад 50% цей діагноз підтверджується», – прокоментував генеральний директор лікарні Олександр Костирко.
За його словами, станом на 8 годину 27 серпня на стаціонарному лікуванні перебуває 162 пацієнти.
В інфекційному відділені перебуває 20 пацієнтів із COVID-19. З них 9 у важкому стані, і 4 – у вкрай важкому.
Практично в пацієнти знаходяться на кисневій підтримці. Підключених до апарату ШВЛ.

Стосовно провізорного відділення, там на даний час перебуває 41 пацієнт, 14 з яких мають діагноз COVID-19, і вони відмежовані від решти. Хворих на пневмонії – 27. Проте, можна очікувати, що з них понад 50% матимуть діагноз – коронавірус, адже мали контакт хворими на COVID-19.
За добу до лікарні поступили 6 пацієнтів з пневмоніями.
Сьогодні о 14:00 буде проведена оперативна нарада у міськраді стосовно нинішньої ситуації з COVID-19 по Ніжину, в ході якої буде прийнято план подальших дій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь