З 1 вересня в Україні зросла мінімалка та пенсія

 

 

 

 

В Україні з від сьогодні, 1 вересня, підвищились мінімальна зарплата і мінімальна пенсія.

29 серпня президент Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” № 822, який парламент прийняв на позачерговій сесії 25 серпня.

Мінімальна зарплата з вересня 2020: на скільки підвищили

Мінімальна заробітна плата в Україні з 1 вересня поточного року зросла до п’яти тисяч гривень на місяць.

Підвищення “мінімалки” з вересня поточного року є першим етапом, другим стане підвищення з 2021 року до 6 тисяч гривень, а протягом 2021 року мінімальна зарплата має зрости до 6,5 тисяч гривень.

Разом із тим, з урахуванням зростання мінімальної зарплати Кабінет міністрів України 26 серпня ухвалив рішення про підвищення з 1 вересня 2020 року розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників бюджетної сфери в 2225 гривень.

Мінімальна зарплата в Україні з 1 січня 2020 року зросла на 550 грн і становить 4 723 грн на місяць, або 28,31 грн на годину. Читайте також Підвищення мінімалки: турбота про людей або черговий удар по економіці

Мінімальна пенсія в Україні: на скільки зросла

Мінімальна пенсія з 1 вересня зросла на 110,8 гривні – до 2 тисяч гривень внаслідок підвищення мінімальної зарплати в Україні до 5 тисяч гривень.

Підвищення мінімальної зарплати є підставою для збільшення мінімального розміру пенсії за віком для непрацюючих пенсіонерів, які досягли віку 65 років і мають страховий стаж 35 років для чоловіків та 30 років для жінок.

Як зросла мінімальна пенсія

Мінімальний розмір пенсії для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, зросте з 1889,20 гривні (4723 гривні х 40%) до 2 тисяч гривень (5 тисяч гривень х 40%).

Для працюючих пенсіонерів перерахунок пенсій з використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи або припинення ними підприємницької діяльності.

Джерело: svoboda.fm

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь