Працівники санаторію «Пролісок» мітингували під офісом Президента

 

 

 

 

2 вересня, 25 працівників санаторію «Пролісок», що на Ніжинщині, мітингують під Офісом Президента України, повідомляє Суспільне.

За словами представниці закладу Вікторії Пархоменко, вони долучилися до загальноукраїнської акції працівників санаторіїв, які вимагають, щоб їхнім закладам повернули фінансування з державного бюджету.

Вікторія Пархоменко каже, що грошей, які в серпні віднайшли в бюджеті області на зарплати працівникам, недостатньо. Зокрема це пов’язано з ростом мінімальної заробітної плати, що не було враховано при підрахунках. До кінця року «Проліску» не вистачає 1 млн 200 тис. грн.

В закладу немає керівника, якого мають призначити на конкурсних умовах, та бухгалтера. Відповідно, нараховувати зарплати за серпень нікому. 1 вересня приміщення санаторію відключили від електропостачання, разом з ним і 12 квартирний будинок, де живуть працівники.

З 1 квітня 2020 року, після впровадження другого етапу медреформи, санаторій залишився без фінансування. Національна служба здоров’я не передбачила пакетів із санаторного оздоровлення. 130 працівників закладу планували звільнити.

14 серпня на спільній прес-конференції представники 5 фракцій обласної ради повідомили, що дають голові Чернігівської облдержадміністрації Андрію Прокопенку тиждень на вирішення цього питання. В іншому разі обіцяли скликати позачергову сесію та висловити йому недовіру.

 

21 серпня Андрій Прокопенко повідомив, що гроші, потрібні для забезпечення роботи закладу до кінця року знайшли. Це 1 млн 100 тисяч гривень.

Однак, як виявилось, цю проблему просто намагаються «повісити» на громади.

На думку Сергія Пащенка, лист від ОДА до міських голів та голів ОТГ показує, що чиновники облдержадміністрації не зацікавлені в збережені санаторію, інакше б вони «не писали б листи», а проводили б зустрічі та обговорення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь