Як пройде навчання іноземних студентів у Ніжині

 

 

 

 

Відомо, що в університеті ім. Гоголя навчаються іноземні студенти по програмі міжнародних зв’язків. Наразі декілька китайців та азербайжанець продовжують навчатись з першого вересня на ряду з іншими студентами в стаціонарній формі. Але як проходитиме студентське життя на чужині – доволі підвішене питання.

Проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Мельничук Олександр Володимирович зазначив, що наразі іноземні студенти додому не їдуть. Вони як і всі інші студенти навчаються на денній формі, якщо виникне потреба переходити на дистанційне навчання, то вони продовжуватимуть жити в гуртожитку, але навчатимуться по індивідуально розробленому викладачами плані, але дистанційно. Навчання відбувається здебільшого через ZOOM і студент не проти такого навчання, навпаки звуть друзів до України.

Позитивним залишається той факт, що карантин не вплинув на роботу зміцнення міжнародних зв’язків. Через карантинні міри цього року іноземних студентів нажаль не додалось, але сподіваємося, що ситуація змінить кардинально. Можливо з часом Ніжин стане ще більш поліетнічним.

Семенченко Василь для сайту Нежатин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь