Які причини погіршення епідеміологічної ситуації: пояснення МОЗ

 

 

 

 

Причина погіршення епідеміологічної ситуації в Україні та різкого зростання кількості хворих на коронавірус COVID-19 пов’язана з природною циркуляцією вірусу в осінньо-зимовий період.

Про це заявив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі телеканалу “Прямий”, повідомляє “Слово і діло”.

За його словами, чим ближче до осінньо-зимового періоду, тим більша ймовірність, що зростання буде збільшуватись.

“Є певний процес циркуляції вірусу… Оскільки коронавірус – це грипоподібне захворювання. Грипоподібне у нас циркулює зазвичай листопад і березень. Є надія, що вірус буде якось по-іншому циркулювати. Але те, як ми бачимо тенденцію, як він рухається, вірус повторює повністю грипоподібне захворювання”, – пояснив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 60 ліжкомісць 78 хворих: інфекційне відділення 2-ї міської лікарні у Чернігові переповнене

До слова, станом на ранок 3 вересня в Україні 128 228 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, з них 2710 осіб померли, а 59 676 пацієнтів одужали. За добу зафіксували рекордну кількість смертей і понад 2400 нових хворих.

Нагадаємо, раніше Віктор Ляшко зазначав, що Україна іде за жовтим сценарієм розвитку пандемії коронавірусу, який передбачає приблизно 400 тисяч інфікованих та 4 тисячі смертей.



Джерело: Zik.ua

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь