Рух потягів можна буде відстежувати в реальному часі. Що вигадали в Укрзалізниці?

 

 

 

 

Укрзалізниця планує автоматизувати процеси руху поїздів завдяки запуску інтерактивної карти руху. Відстежувати потяги можна буде в реальному часі 24/7.

Про це повідомив глава компанії Володимир Жмак у своєму Telegram-каналі.

Він пише, що у свій перший робочий день після призначення головою компанії провів нараду, де обговорив шляхи оптимізації руху. І ось через тиждень підбили підсумки.

Так, в Укрзалізниці хочуть вирішити питання пропускної спроможності окремих ключових ділянок і тягового потенціалу, який необхідний для забезпечення перевезень.

І що ж вигадали в компанії?

Жмак хоче збільшити плечі обслуговування одним локомотивом та провести електрифікацію певних ділянок — це має вивільнити тепловози та передати їх для використання на інші, де є нестача. А це, своєю чергою, дозволить перевозити більше вантажів і доставляти їх швидше.

Наступним кроком має стати запуск інтерактивної карти руху поїздів, що дасть можливість автоматизувати процеси руху та відстежувати їх в реальному часі 24/7.

Як уточнив Володимир Жмак, пакет рішень вже готовий для обговорення на засіданні правління Укрзалізниці.

Всього тиждень на посаді?

Півтора. Володимира Жмака на посаду голови правління Укрзалізниці уряд призначив 26 серпня. До цього тимчасовим виконувачем обов’язків голови правління був Іван Юрик, який змінив Желько Марчека. Останнього уряд звільнив після критики міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Конкурс на цю посаду оголосили ще у лютому, однак через карантин, який розпочався у березні, його призупиняли.

Загалом Укрзалізниця працювала без голови правління після того, як 29 січня звільнили Євгена Кравцова.

Джерело hromadske.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь