Рішенням ТВК по округам Ніжина займатиметься суд?

 

 

 

 

Передвиборча компанія кандидатів у депутати до місцевих рад стартувала. Виборці починають знайомитись з бажаючими представляти їх інтереси. Але по Ніжину до цих пір залишається відкритим питання створення виборчих округів.

6 вересня вже вдруге засідала територіальна виборча комісія, аби затвердити виборчі округи по місту Ніжину. Їх було визначено 5. Та як стало відомо журналістам нашого видання, результат даного голосування став підставою звернення до суду.

По проекту рішення, який винесли на розгляд члени комісії від «ОПЗЖ» виникає багато питань.

Згідно з законодавством України чітко зазначено є чітка вимога, що такі рішення приймається більшістю від загальної кількості членів комісії. У даному випадку у голосуванні брали участь 15 чоловік із загальної кількості – 18. Тож, мінімум 10 мали виступити у підтримку. На справі ж, згідно інформації наданої нам головою ТВК Іриною Куликовою лише 9 проголосувало  «За» , і 6 «утримались».  Отже, виходить, що вимога не була виконана. Зазначимо, дане голосування відбулось вже вдруге.

Про дані порушення ТВК була повідомлена. Наразі іншими членами комісії готуються документи до суду, щоб скасувати дане рішення ТВК.

Один з членів комісії, у коментарі сайту «Нежатин» зазначив: «Прикро, що знову,  як і в давні части, рішення приймаються у незаконний спосіб. Маємо намір оскаржувати».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь