“Чортове колесо” біля церкви: чернігівці проти такого сусідства?

 

 

 

 

У 2018 році гучно піднялось в обласному центрі питання з приводу планів на побудову колеса огляду, або ж іншими словами встановлення атракціону «чортове колесо». Загалом ідея чудова, але населення Чернігова збентежив один нюанс: колесо мало розташовуватись біля Катерининської церкви. На ресурсі  cheline.com.ua 21 вересня 2018 року з приводу цієї спірної ситуації зібрали коментарі:

Громадський активіст Олександр Гашпар на власній сторінці у соцмережі розмістив пост про мрію міського голови. Власне, з Інтернету багато чернігівців і дізналися про атракціон біля церкви. Допис набрав майже півтори сотні коментарів:

«У міського голови якийсь синдром самодержця, бо казати такі речі без спілкування з людьми і без вивчення їхньої думки нерозумно», – вважає Олександр Гашпар – громадський активіст.

«Не треба перед храмом жодних відволікаючих споруд».

«Я думаю, що цікава ідея, в нас місто арне, з кожним роком вонодедалікраще».

«Мені здається, що є багато більш пріоритетних завдань, аніж колесо огляду в Чернігові. Думаю, треба почати з головнішого – освіта, медицина, а потім колесо огляду».

«Я не ставила б, а я ставив би. Тихо, мовчи».

«Треба, щобдивитися на церквузверху, але краще тут встановили б машинки».

Джерело: cheline.com.ua

Вже втретє історія відновила свою актуальність. Вдруге питання піднялось на початку року:

«Це приваблива річ досить, і, крім того, потрібна, якщо так можна висловитися, пересічному туристу. А це, можливо, такий не цільовий турист, можливо їздять з сусідніх країн за речами за якимись, за продуктами. Це турист вихідного дня, можливо, частково це історичний турист. Вони би скористались, я думаю, цим колесом. Ну і в принципі щодо місця розташування, щоб воно не було вище Катерининської церкви», – висловивсь Владислав Атрошенко.

Ближче до середини літа, на засіданні Чернігівської міської ради делегати вирішили відвести 65 га під будівництво колеса огляду (народна назва – “чортове колесо”). 26 голосів «ЗА», дискусія щодо доцільності відведення земельної ділянки тривала годину.

Буде додаткове обговорення, при необхідності організуються археологічні дослідження. Це обійдеться місту в 230 000 грн., заявив начальник управління житлово-комунального господарства при Чернігівській міській раді Ярослав Куц.

За словами мера Владислава Атрошенка, гроші будуть закладені в початкову ціну оренди ділянки. Колесо буде встановлено інвестором.

Натомість, населення Чернігова не сприйняло дану новину, як культурний внесок і наразі досі відбувається збір підписів за відмову від побудови «чортового колеса» біля Катерининської церкви, адже не зважаючи на культурну цінність впровадження чогось нового, це буде нехтуванням культурними цінностями Чернігова, які вже наявні в ньому.

Василь Семенченко для сайту Нежатин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь