Ніжин поступово наближається до «червоної зони»?

 

 

 

 

Відучора Ніжин опинився у «помаранчевій зоні». Це означає, що кількість хворих на коронавірусну інфекцію зростає. Та чи далеко місто від «червоної зони» та обмежень що за нею слідують? З цим питанням журналісти сайту НЕЖАТИН звернулись до генерального директора Ніжинської центральної лікарні Олександра Костирка.
Він повідомив, що є в інфекційному відділені є певне перенавантаження пацієнтів. Але це лише один з критеріїв початку дії в Ніжині «червоної зони». На це також впливає кількість хворих на амбулаторному лікуванні, а також зроблених ПЛР-тестів.

«Зрозуміло, є поняття як «колективний імунітет» – це коли потрібно, щоб 30-50% відсотків населення перехворіло, щоб захворюваність пішла на спад. Ймовірно, що від вірусу ми нікуди не заховаємось. У європейських країнах вже готуються до того. Що захворюваність триватиме роками. Тож, люди мають розуміти, що за своє здоров’я вони відповідальні особисто. Наше завдання — зміцнювати імунну систему, застерігатись від хвороб, відпочивати, тому що фізичні вправи зміцнюють організм людини», – прокоментував Олександр Костирко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь