Усікновення голови Іоанна Предтечі: історія, традиції, що не можна робити в цей день

 

 

 

 

У п’ятницю, 11 вересня, православні віряни відзначають Усікновення глави Іоанна Предтечі (в народі – Головосік, Іванів день, Іван Пісний) – велике свято, присвячене мученицькій смерті Іоанна Хрестителя.

Історія мученицької смерті Іоанна Хрестителя описана в Євангелії від Марка. Так, після Хрещення Сина Божого Ісуса Іоанн Предтеча продовжив своє пророче служіння, викриваючи пороки та гріхи й закликаючи людей до покаяння і спасіння через віру в Христа.

 

Також він відкрито викривав і царя Ірода, який одружився з дружиною свого брата Іродіадою. За це Іоанна кинули до в’язниці.

На дні народження Ірода донька Іродіади станцювала танець, який дуже сподобався царю. В нагороду Ірод пообіцяв їй все, що вона забажає. Тоді Іродіада запропонувала доньці попросити відрубану голову Іоанна Хрестителя на блюді. Ірод засмутився, але виконав клятву.

Джерело: pmg.ua/life

Читайте також : Що можна і чого не можна робити на свято Усікновення – https://www.unian.ua/lite/holidays/10680810-usiknovennya-golovi-ioanna-predtechi-istoriya-tradiciji-shcho-mozhna-i-ne-mozhna-robiti-v-cey-den.html

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь