У Раді думають, що робити з боргами українців за карантин

 

 

 

 

За час карантину борги українців за житлово-комунальні послуги зросли до 45 мільярдів гривень. Однак їх списувати не будуть.

У підкомітеті з питань розвитку конкуренції та рівних умов для бізнесу комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку сказали, що ситуація на ринку комунальних послуг погіршилася через карантин і вердикту Кабміну не накладати штрафи за прострочення на побутових споживачів і заборони відключати їм послуги.

Також в структурі сказали, що проблема буде тільки посилюватися і тут потрібні системні рішення, але вони все «болючі». При цьому рішення проблеми криється за межами тільки енергетики і вимагає комплексного підходу.

Нещодавно ми повідомляли, що заступник міністра територіального і місцевого розвитку Наталія Хотянівської заявила, що платежі для всіх споживачів в країні повинні бути реальними, а не фіктивними. За наявними даними, наданими Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження, в Україні близько 20 відсотків будинків не обладнані лічильниками тепла, близько 83 відсотків – лічильниками гарячої води і близько 25 відсотків не мають лічильників питної води.

Також повідомляємо, що українці значно збільшили свої борги за комунальні платежі. В результаті парламентарі подали до Верховної Ради законопроект №3 613. Якщо правила документа будуть затверджені, громадянам доведеться розплачуватися з боргами або підписувати договір про реструктуризацію боргу. В іншому випадку людина постане перед судом.

Джерело: fbc.ua/news

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь