Хіба заслужив на таку зневагу відомий ніжинський діяч?

 

 

 

 

Діяльністю місцевих жителів і реакцією відповідальних за санітарний стан кладовища обурились очевидці, які звернули увагу на стан могили відомого в Ніжині мецената Валерія Щербини.

Поряд з могилою скидається побутове сміття і обрізки гілок. Олексій Оскар, який опублікував фото у мережі Фейсбук, прокоментував:

Шановні Ніжинці. Я обурений зневагою місцевої влади до покійного мецената, якого закидали сміттям. Це ганьба. Наче в Раші побував.

Опубліковано Alexey Osker Четвер, 10 вересня 2020 р.

Відповідну реакцію озвучила донька діяча Оксана Грек:

“На фото мій покійний тато. Закиданий сміттям. Людина, яка зробила не мало добрих речей. Так, він був меценатом, допомогав хворим, взагалі всім підряд… Підтримував будівництво храмів… “Багато ще він міг на цій землі зробити, вона ж сказала: “Синку, треба відпочити…” – це слова написані на його могилі, і вони стисло характеризують його життя, що обірвалось у 54 роки.
Я б і досі не наважилась про це написати, якби не стаття Олексія у ФБ. Дякую, що підняв питання, котре давно болить! Я сама його не в силі вивезти або проконтролювати тих, хто не має совісті.
Ну хіба так можна???
Я пам’ятаю, коли робили ескізи для цих янголят, вирізаних з металу на кованому паркані… Тато трепетно ставився до пам’яті про людей. Він реально радів коли зміг, на решті, замінити старий завалений дерев’яний паркан, що майже повалився тоді, як стара могила, замінив на красивий, новий (за власний кошт) Йому Бог дарував багатогранний талант, і він користувався ним на благо інших і ніколи для себе, це знають люди, кому довелось з ним зустрітись хоч раз у житті. Він не міг допустити, щоб сміття було перед “обличчям” у тих, хто лишився в наших серцях.
Між іншим, він не лишався осторонь чужої біди, і ще в на початку дев’яностих сам створив першу в Ніжині прозору скриню (тоді таких, може, й не було ще ніде) щоб врятувати життя молодої мами, і їй успішно зробили операцію з пересадки нирки, і трирічна донечка не втратила маму. Таких добрих справ його було не мало, але все він робив ніколи того не афішуючи, тільки коли його раптом не стало через серцевий напад, самі люди говорили, що він допомогав то одному, то іншому. Він все робив скромно і зараз скромно всміхається, як справжній життєлюб, якого Бог забрав до себе, щоб “відпочив”… а поруч – гори сміття. Немає слів….
Сумно…

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь