Укрзалізниця замість ремонту поїзда купила два лімузини

 

 

 

 

Купівля на дев’ять мільйонів гривень, здійснена за Кравцова, ретельно приховувалася – її оформили без тендеру через страхову фірму.

Колишнє керівництво Укрзалізниці замість ремонту поїзда закупило два лімузини Audi А8 Long по 4,5 мільйона гривень кожен. Про це в понеділок, 14 вересня, повідомив член наглядової ради Укрзалізниці Сергій Лещенко на своїй сторінці у Facebook.
“Кричуща історія, яка сталася в Укрзалізниці. Замість ремонту дизель-поїзда гроші перекинули на закупівлю двох лімузинів Audi А8 Long по 4,5 мільйона гривень кожен. Закупівля сталася за колишнього керівника УЗ Кравцова і ретельно приховувалася – покупку оформили без тендеру, а купили через страхову фірму, засновником якої значиться філія Одеська залізниця”, – написав Лещенко.
За його словами, машини перекинули на баланс Одеської залізниці, проте їх боялися експлуатувати через резонанс, що почався. У підсумку, машини стояли в гаражі, припадали пилом, на одній з них зіпсувався акумулятор.
Лещенко додав, що машини нібито призначалися для обслуговування однієї з перших осіб України часів минулої влади.
Член наглядової ради повідомив, що в Укрзалізниці призначили аудиторську перевірку цієї закупівлі. Але результати перевірки півроку не передавали в правоохоронні органи.
За його словами, на початку липня наглядова рада вимагала це зробити, але через місяць виявилося, що “нічого не сталося”.
Він додав, що після чергового листа в кінці серпня матеріали все ж були передані в НАБУ.
 Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь