Як ніжинці їдуть на роботу із “червоного” Ніжина (Відео)

 

 

 

 

У «червоній» карантинній зоні з 14 вересня, Ніжин та Носівський район. Обмеження, викликані рішенням Кабміну, діятимуть тут упродовж двох тижнів. Зокрема, у районах «червоної» зони заборонена робота навчальних закладів, кафе, ресторанів та торгово-розважальних центрів. Також не працюватиме громадський транспорт та автобусне сполучення з іншими містами, а на залізничних і станціях потяги не забиратимуть пасажирів.

7:20 ранку. На залізничний вокзал у Ніжині прибуває електричка. Вона прямує з Неданчичів до Києва. Зазвичай у цей час тут людно, каже місцева жителька Валентина, бо багато хто працює в столиці. Сьогодні на пероні – 5-ро людей. З 12-ї ночі у Ніжині почали діяти посилені карантинні заходи, через те, що місто потрапило до «червоної» зони епідеміологічної небезпеки.

Тепер тут не працюють навчальні заклади, кафе, ресторани та торгові центри. Увесь громадський транспорт зупинив роботу. Потяги ж у Ніжині роблять технічну зупинку. Тобто лише висаджують людей, сісти на поїзд тут не можна.

Діти пані Валентини працюють у Києві, сьогодні на роботу добирались попутками. Вона ж прийшла пересвідчитись, чи дійсно пасажирів не беруть.

«Їм же кожен день треба їздити, так от мене просто сюди прислали, щоб я взнала. Пішла пуста електричка. Людей немає.»

Віра Вихватнюк – жителька Києва. У Ніжині робила пересадку на шляху до Чернігова.

«Поїду у Чернігів та й буду сидіти там на дачі. А тепер оце і виїхати немає чим.»

До автостанції від вокзалу – 5 хвилин пішки. Сюди прямують усі, хто очікував сісти на електричку. З цієї автостанції відправляються автобуси в на північ області, а також до Чернігова, Києва та Полтави.

Зі слів в.о. начальника Ніжинської автостанції Наталії Лавро, в середньому тут по 130 рейсів на день на день. Відсьогодні ж станція зачинена, усі працівники – у відпустці за власний рахунок.

Аби дістатися на роботу в Київ люди їдуть до сусіднього села Ніжинське. Воно знаходиться за 6 км від Ніжина і не потрапило до «червоної» зони. Добираються, хто як: на скутерах, велосипедах та таксі. Останнє, жаліються, коштує стільки ж, скільки квиток на автобус Ніжин-Київ.

«Ну це безглуздо. Люди все одно будуть їхати. Будуть скупчення. Інфікування буде в будь-якому разі», – обурюється жителька Ніжина Валентина.

Обмеження діятимуть протягом наступних двох тижнів. Надалі їх мають переглянути.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Джерело: suspilne.media

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь