Чи дійсно у Ніжинській лікарні не вистачає ліжок для хворих на коронавірус

 

 

 

 

Вхід Ніжина у «червону» зону не на жарт «розхитав» людям нерви. Знову потрібно думати, як дістатись до роботи у Київ, як втримати бізнес “на плаву”, і де шукати стабільність?

Інформує НЕЖАТИН
Одним із критеріїв, по якому міста відносять до зони жорстких карантинних обмежень є заповненість ліжок в лікарнях відведених для хворих на коронавірус.
Днями на сайті місцевих петицій з’явилась одна під назвою “Вимагаємо дій щодо виходу Ніжина з ЧЕРВОНОЇ ЗОНИ Карантину!”
Йдеться у ній мова про наступне:
«На базі м.Ніжина було створено госпітальний округ до складу якого було також включено Ніжинський, Носівський, Бобровицький, Бахмацький, Борзнянський райони із загальною кількістю населення в понад 240 тисяч. За нормативами на таку кількість мешканців повинно бути обладнано більше 700 місць.
Виникає логічне питання, чим керувалася місцева влада виділяючи на 240 тисяч населення госпітального округу 100 ліжкомісць?»
Дане зауваження, у розрізі питань щодо карантину в Ніжині, розглянули на засіданні виконкому 17 вересня. Зокрема, міський голова зауважив, що лікарня міста розрахована на 390 ліжок, але у зв’язку з проведенням реконструкції головного корпусу, розгорнуто 240 ліжок. З них лше 110 виділені для хворих на коронавірус та пневмонії. Окрім того, по COVID-19 обслуговують Борзнянська лікарня – 30 ліжок і Бобровицька – 40. По нормах, у Ніжині має бути 50 ліжок, але наразі їх вдвічі більше.
Окрім того, було зазначено, питання навіть не у самих ліжках, а в медперсоналі. Згідно з нормативами, на одного анестезіолога повинно припадати 10 ліжок. Зараз медиків не вистачає, а ті, хто є, працюють по 12 годин, адже хворим на коронавірус потрібен постійний нагляд. Саме через цю проблему зараз не може надати допомогу у розміщені хворих Ніжинська районна лікарня.

Ніжинським медикам треба віддати належне за їх відданість справі, адже як було озвучено в ході засідання, деякі з них, доглядаючи за хворими, вже по другому колу захворіли на коронавірус.
Наразі Ніжинська лікарня приймає на стаціонарне лікування хворих, які потребують кисневої підтримки. Решта хворих лікуються амбулаторно — вдома під наглядом сімейного лікаря.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь