На Чернігівщині 22 тисячі споживачів можуть залишитися без газу

 

 

 

 

Борги побутових споживачів за доставку газу досягли 11 млн грн. Для порівняння, стільки ж коштують 6 тисяч побутових лічильників газу або 45 ШГРП, заміна яких входить у тариф. Зазначають в АТ “Чернігівгаз”.

У категорії злісних боржників, які не сплатили за послуги жодного разу з початку року, – 22 тисячі споживачів. До них компанія буде змушена застосовувати примусові стягнення через суд, а після закінчення карантину вдаватися до крайніх заходів – припинення газопостачання. Ще 22 тисячі боржників – це отримувачі пільг та субсидій, які нині винні компанії майже 3 мільйони гривень.

«Чернігівгаз», як і всі надавачі комунальних послуг, згідно з постановами Кабінету Міністрів України № 848 та №373 надає інформацію про наявність простроченої заборгованості територіальним підрозділам з питань соціального захисту населення. Вони ж переглядають право на отримання державної допомоги такими споживачами.

Разом з тим, платіжна дисципліна клієнтів «Чернігівгазу» покращилася у другому півріччі. Якщо на початку літа за послугу з розподілу газу борг мав кожен третій споживач, то у вересні – кожен четвертий.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь