Чи дослухається Президент України до ніжинських підприємців – ?

 

 

 

 

Сьогодні, 18 вересня, на засідання позачергової сесії Ніжинської міської ради прийшли підприємці з проханням підтримати малий та середній бізнес.

Повідомляє “Нежатин”

Вони занепокоєні ситуацією, яка склалася на сьогоднішній день, в зв’язку з обов’язком проведення розрахункових операції через РРО або програмні РРО з використанням режиму попереднього програмування найменування товарів (послуг), цін товарів (послуг) та обліку їх кількості.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №1053-1 “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг”.У суспільстві документ уже назвали законом про тотальну фіскалізацію – пише news.dtkt.ua

Ніжинські підприємці говорять. що це дуже велике навантаження на бізнес, якщо ситуація  і надалі не зміниться, то малий бізнес в нашому місті просто буде знищено. Це стосується кафе, перевізників, магазинів, які займаються роздрібною торгівлею, тощо.

Вони просять надіслати звернення до Президента України та Голові Верховної Ради з проханням сприяти розгляду та прийняттю законопроетів від 17.07 2020 №3853-1, від 28.07.2020 № 3852-2 та від 18.08.2020 № 3993 та забезпечити першочерговість їх розгляду.

“У Ніжині працює майже 3,5 тис. підприємців, і велика частина з них змушена припиняти свою діяльність в зв’язку з несприятливими умовами ведення бізнесу – йдеться у зверненні – зобов’язання використання фіскалізованих РРО на сьогоднішній день робить ведення діяльності мікро-підприємця надзвичайно важким і дорогим та нівелює спрощену систему оподаткування, обліку та звітності”.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь