Скільки хворих на коронавірус у Ніжині виявили за добу

 

 

 

 

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 22 вересня в області зафіксовано 78 нових випадків COVID-19.

Захворювання виявили у 13 ніжинців, 12 чернігівців, трьох прилучан, дев’яти жителів Носівського району, шести Ніжинського, двох Городнянського. По десять випадків інфікування у Бахмацькому та Козелецькому районах, по чотири – у Прилуцькому та Сновському, по одному – в Коропському і Чернігівському районах. Троє хворих у Ріпкинському районі. З них дев’ять осіб перебуває на госпіталізації.

За минулу добу одужало 30 інфікованих: 14 ніжинців, п’ятеро прилучан, 11 жителів Ніжинського району, 9 – Бобровицького, семеро – Носівського, троє – Прилуцького та один з Борзнянського району. З них одинадцять хворих лікувались у закладах охорони здоров’я.

Загалом на Чернігівщині 3434 випадки інфікування COVID-19, з них:

– 1587 пацієнтів одужало;

– 1591 – лікується амбулаторно;

– 193 – перебуває на госпіталізації у медзакладах;

– 51 летальних випадків;

– 12 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

Загалом в області 1784 активних випадків коронавірусної інфекції.

За минулу добу в регіоні провели 408 ПЛР-досліджень та 842 ІФА-тести.

– У зв’язку із щоденним збільшенням кількості випадків, нагадую, якщо у вас є симптоми коронавірусної хвороби, телефонуйте сімейному лікарю. Фахівці не радять їхати в поліклініку та стояти там у чергах. Саме сімейний лікар визначає необхідність госпіталізації в ході телефонного опитування. Він також повинен направити до пацієнта мобільну бригаду для проведення ПЛР-тестування. Рішення щодо госпіталізації приймається залежно від перебігу хвороби: з легким перебігом – лікування вдома під наглядом лікаря, у разі погіршення – обов’язково повідомити сімейного лікаря або зателефонувати 103, – прокоментував заступник голови ОДА Андрій Подорван.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь