Сьогодні – день осіннього рівнодення: що важливо зробити, прикмети та заборони

 

 

 

 

Кожного вересня відбувається знакова астрономічна подія, яку прийнято вважати початком справжньої осені. Йдеться про осіннє рівнодення.

Осіннє рівнодення 2020: коли настає

Дата осіннього рівнодення не є усталеною і варіюється щороку в межах 20-23 вересня. Так, цього року воно припадає на сьогодні, 22 вересня. Настане осіннє рівнодення о 16 годині 31 хвилині за київським часом.

Осіннє рівнодення – що це за явище

Сама назва підказує значення цього явища. Рівнодення – це період, коли день за своєю тривалістю зрівнюється з ніччю. Таке явище відбувається двічі на рік: навесні й восени.

У день осіннього рівнодення Сонце переміщається з північної у південну півкулю. З цього моменту починається період тривалих ночей і коротких днів – настає астрономічна осінь.

Таким чином, світловий день буде поступово зменшуватися аж до дня зимового сонцестояння, яке буде 22 грудня. А вже у 20-х числах березня 2021 року ніч і день знову зрівняються й настане день весняного рівнодення.

Як слід проводити день осіннього рівнодення

Наші предки вірили, що в день осіннього рівнодення важливо збалансувати енергетичні потоки, щоб залучити в своє життя удачу, багатство і кохання.

Так, цього дня потрібно проаналізувати свої справи, підбити підсумки, а також помиритися із тим, з ким посварилися, налагодити стосунки в родині.

Це дуже вдалий час, щоб викинути з дому непотріб, який зберігали за принципом “а раптом знадобиться”. Те ж саме слід зробити і зі шкідливими звичками.

Що потрібно зробити в осіннє рівнодення / фото УНІАН

Оскільки осіннє рівнодення припадає на завершення збору врожаю, то цього дня зазвичай не обходилося без застіль і гулянь. Господині, зокрема, готували різноманітну випічку. Вважалося, що пиріжки з капустою принесуть людині багатство, з м’ясом – допоможуть у кар’єрному просуванні, а з брусницею – у коханні.

Як і в інші “знакові” астрологічні дати, цього дня займалися ворожінням: дівчата прагнули дізнатися про судженого і весілля, а заміжні жінки  цікавилися коханням чоловіка і народженням дітей.

Що не можна робити в осіннє рівнодення

У період осіннього рівнодення не варто починати будь-які нові справи.

Заборонено цього дня конфліктувати – внісши розбрат у стосунки з оточуючими, можна порушити тонкий баланс добра і зла. День потрібно провести на позитивній ноті та не допускати сумних думок, щоб не відлякати від себе удачу і везіння.

Прикмети та повір’я на день осіннього рівнодення

Яка цього дня погода – такою буде й осінь.

Мало ягід на горобині – осінь буде суха і не дощова.

Якщо птахи відлітають зграями – до холодної зими.

Холодну зиму також віщувала наявність пожовклого листя на березах і червоного – на горобині.

Наші предки вірили, що хто побачив весільну процесію в цей день, буде щасливий цілий рік.

Аби забезпечити собі багатство – потрібно святкувати весь тиждень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь