В Україні готуються змінити Виборчий кодекс через пандемію

 

 

 

 

Народні депутати мають намір за місяць до виборів врегулювати їхнє проведення в умовах пандемії.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект № 4117, яким планується змінити виборче законодавство на період карантину.
Законопроект регулює голосування в лікарнях, забороняє перебування під час карантину в приміщеннях для голосування без засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів чи захисних масок.
У разі організації голосування за місцем перебування виборців з COVID-19 або тих, які знаходяться на самоізоляції, члени ВК також використовують захисний спеціальний одяг на спеціальних виборчих дільницях, створених у стаціонарних закладах охорони здоров’я для пацієнтів з коронавірусом.
Також пропонується міряти температуру перед голосування і проводити опитування про наявність симптомів захворювання. Осіб, які відмовляться від проведення термометрії, крім виборців, у приміщення для голосування допускати не будуть.
У проекті окремо прописано, що в приміщенні для голосування на виборчій дільниці окремо від інших розміщуються спеціально визначена кабіна для таємного голосування й урна для голосування для голосування виборців з ознаками респіраторного захворювання або температурою тіла понад 37,2 градуса.
Також законопроект регулює голосування громадян, які перебувають на самоізоляції.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь