Світлана Лазановська: медицина в Ніжині та районі повинна розвиватися

 

 

 

 

Не секрет, що багатьох жителів міста не хвилюють проблеми села, і мало хто з нас цінує блага «цивілізації». Стати успішним лікарем у великому місті – це звичайно досягнення, але залишитись у рідному селі і там піднімати медицину «на ноги» – ось це справді заслуговує ще більшої поваги.

Такою людиною своєї справи є Світлана Лазановська – медсестра КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» амбулаторії сімейної медицини №3 в селі Кунашівка Ніжинського району.

12 років жінка віддала медичній галузі. Причому, з дитинства мріяла про спорт, займалася легкою атлетикою, баскетболом, приймала участь у обласних змаганнях. За станом здоров’я не змогла після школи професійно почати займатися спортом, от і вибрала професію медика.

Журналісти «Нежатин» зустрілися зі Світланою Василівною і поговорили про проблеми медицини на селі та плани на майбутнє.

Що б Ви сказали, у якому стані медицина зараз в Кунашівці?

Первинна  ланка медицини потребує фінансової підтримки і турботи про сільську медицину. Адже медсестра зараз працює і за санітарку, і за медсестру та лікаря і за швидку допомогу на велосипеді! Тож треба сприяти розвитку медицини на селі, аби села не почали зовсім вимирати. Також на сьогоднішній день є і незначні покращення: центром було куплено інгалятор та кварц  ,,Сонечко,, для фізпроцедур, завдяки яким прискорюється одужання хворого.

Чи правда кажуть – медик, чи не найпотрібніша людина в селі?

Так. Це – дуже важлива людина в селі! Цілодобово ми на зв’язку, різні виклики в різний час, адже в селі здебільшого  живуть люди похилого віку, які хворіють, яким потрібна допомога.

Ви були депутатом районної ради, як захищали інтереси ФАПів?

Ми були проти закриття ФАПів (наша фракція), проти скорочення робочих місць, ми сприяли виділенню коштів на сільську медицину, тощо. Та не тільки ФАПів, але й виступали  проти закриття шкіл.

А тепер, йдучи в депутати міської ради, які цілі переслідуєте у своїй діяльності?

Я планую продовжувати покращувати медицину в нашому регіоні – це першочергово по селам:  Кунашівка, Паливода,  Наумівське та Переяслівка.  На сьогоднішній день – це Ніжинська міська громада, а медичний працівник є тільки в Кунашівці. Приміром, молодь села вже не перший рік просить побудувати спортивний майданчик, і я б хотіла сприяти розвитку спортивного життя, адже спорт це запорука здоров’я. Але скажу, що обіцяти можна багато, проте я намагатимусь відстоювати інтереси своїх виборців, допомагати у вирішенні тих чи інших питань з якими люди будуть до мене звертатися. Для мене важливий розвиток медичної галузі не лише в районі, але й в Ніжині. Гідні умови роботи наших медиків, якісне лікування і доступна медицина  для кожного – таких цілей буду дотримуватись

Який Ваш головний принцип, якого дотримуєтесь в житті?

В першу чергу – допомога людям, як професійного медика, так і просто людини. Рухатись в перед і в різних життєвих ситуаціях не стояти на місці а старатись вийти з них переможцем.

Фото з архіву

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь