Олександр Кодола: Ніжин для мене особливе місто

*ІМІДЖ

Голова Чернігівської обласної організації Партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Олександр Кодола йде на вибори міського голови Ніжина і очолює список своєї команди на виборах до Ніжинської міської ради.

-Олександре Михайловичу, чому саме ви вирішили йти на вибори міського голови Ніжина?

П’ять років я працював представником ніжинської громади у Верховній Раді України. Наша команда працювала на результат. Я залучив у свій виборчий округ рекордні 160 млн грн. державних інвестицій. Ми відновили роботу єдиного у Ніжині плавального басейну, ремонтували лікарні, кожного року купували для них медичне обладнання, оснастили технікою комп’ютерні класи у школах, побудували понад 160 дитячих майданчиків та спортивних майданчиків, 5 футбольних полів, пішохідний фонтан та здійснили багато інших добрих справ.

Сьогодні я маю досвід роботи як у місцевій, так і у центральній владі. Я знаю, як відкриваються двері у владних кабінетах, я знаю, що говорити високим чиновникам, як довести думку, що саме цей об’єкт має будуватися у цій територіальній громаді, я знаю як залучити кошти, і добитися реалізації проєкту.

Саме тому я вирішив йти в мери Ніжина. Я хочу, щоб Ніжин був не спальним районом Києва, а сучасним, динамічним і затишним містом. Я планую залучити максимум інвестицій. Як наслідок це – створення робочих місць, це – відновлення і реконструкція інфраструктури міста, це розвиток туристичного потенціалу. Я хочу відновити славу Ніжина, як перлини Лівобережжя України. Поширити його славу, як одного з 7 чудес України.

Чи маєте ви конкретний план змін життя міста Ніжин?

– Ніжин я бачу сучасним містом, комфортним і приємним для його мешканців і гостей. Серед першочергових планів: залучити кошти на капітальний ремонт центру та вулиці Шевченка. Оновлення та наведення ладу у ніжинських скверах та парках – доріжки, ліхтарі, лавки, газони.

У мене є мрія створити у Ніжині великий комплексний парк відпочинку, замість старого парку, занедбаного арендаторами. Там мала б бути  «зелена сцена», де б на вихідних могли виступати виконавці, із зони відпочинку для різних вікових груп – спортивні майданчики, місця для катання на роликах, скейтах. Дитмайданчики для найменших. А ще місця відпочинку для дорослих. Одним словом, щоб там було комфортно всім поколінням.

Сучасне місто сьогодні не можливе без притулку для тварин. Тому ми плануємо вирішити питання з бродячими тваринами, збудувавши для них такий притулок.  Вже є рорзроблений проект такого притулку, необхідно втілити його у життя.

Також не можу не згадати про масштабну ідею відкриття у Ніжині потужного транспортного хабу.. Місто  має реальну перспективу для цього. Ніжин – великий транспортний вузол. Крім того тут є діючий аеродром, новостворений сервісний центр ДСНС України. Погодьтеся в Україні не багато місць, де можна приймати вантажні літаки. Всього два чи три центри. На базі ніжинського аеродрому умови для прийому вантажного авіатранспорту є! Уявіть, навіть «Мрію» Ніжин може прийняти. Створення логістичного авіа вузла у Ніжині це в першу чергу розвиток економіки міста – нова інфраструктура, податки, робочі місця. Для цього міська влада має зробити все, щоб і в Україні і за кордоном повірили, що місто раде і готове прийняти інвестиції та допомагати бізнесу.

На руку Ніжину його близьке розташування до столичних аеропортів. Принагідно нагадаю, що тут зокрема і за мого сприяння під час депутатської каденції вперше за 20 років добудували службове житло для наших льотчиків-рятувальників. А це все частини одного ланцюжка, як то кажуть.

Чи маєте ви команду, щоб реалізувати ці плани?

Так . Я  пишаюся тим, що наша команда, з якою ми йдемо перемагати, складається з лідерів громади, досвідчених управлінців, лікарів, освітян, науковців, підприємців, представників культури, спортсменів. З тих, кому не байдужа доля рідного Ніжина.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь