4 дні на вершині тополі: Ніжинські надзвичайники врятували кошеня

 

 

 

 

Вчора, 29 вересня, на подвір’ї п’ятиповерхового будинку на вулиці Шевченка біля зупинки “Молодіжна” розгорнулася справжня рятувальна операція. Маленька кішечка просиділа на верхівці тополі 4 дні. Кішечка Ліза народилася на вулиці і була безпритульною поки не потрапила до рук доброї жінки, що не перший рік опікується безпритульними тваринами – Алли Семиряко. “Кошеня потрапило до мене дуже маленьким, кволим і хворим. Вигодовувала її з пепетки, 3 місяці лікували лишай”, – розповідає Алла Миколаївна.
Повідомляє mynizhyn.com.

Минулого тижня кішечка вибігла з квартири на вулицю, але назад вже не повернулася. Як сказала Алла Семиряко, на подвір’я часто забігають безпритульні собаки у пошуках їжі і можливо саме вони загнали кішечку на верхівку височенного дерева.

2 дні, у суботу і в неділію, Алла Миколаївна шукала пропажу. Вже у понеділок кішка почала нявкати і звук доносився від тополі, що росте біля будинку. “Це дерево аварійне і ми не раз просили його спиляти, – розповідає Алла. – Стовбур зсередини їсть короїд і зовні лежать купки подрібленої деревини”.

порятунок, кішка, рятувальники, тополя
З проханням допомогти врятувати кішечку Алла Семиряко зверталася і до МЧС, і до мера, і до депутатів. В МЧС сказали, що таку вишку для порятунку кішки надати не можуть.
У вівторок на прохання Алли приїхав депутат Ніжинради, який дав розпорядження у СЕЗ, щоб приїхала машина з краном і корзиною, яку використовують для електроліній. Машина приїхала з представником ЖЕКу, але корзина дійшла лише до 4 поверху, а кішка знаходилася на рівні сьомого поверху.

Кішечка Ліза висіла на крихітній гілці-рогатині на верхівці дерева, впершись лапками. Гілки дуже розхитувало і кошеня відчайдушно трималося.

СЕЗ допомогти не змогли і пошуки сміливців, хто б зміг врятувати кошеня продовжились. Тим часом кішка нявкала що є сили і в день, і вночі, вже почали скаржитись сусіди. Вже у вечері бригада з Ніжинського спеціального авіаційного загону підігнала до будинку спецмашину з вишкою, що підіймалась на 24 метри.

порятунок, кішка, рятувальники, тополя

 

Цю супероперацію знімали сусіди Алли. Корзину підняли на максимальну висоту, але до кішки не вистачило ще декілька метрів. Водій декілька разів по міліметрах виставляв машину, щоб як найближче підняти корзину до дерева. На висоті 7-ми поверхового будинку кішку поліз рятувати Пархоменко Дмитро – старший інструктор пошуково-рятувальної САЗ ДСНС України.

порятунок, кішка, рятувальники, тополя

Вже темніло, вітер посилився. Рятувальники вже почали переживати за життя свого колеги, але Пархоменко Дмитро, закріпившись спеціальними поясами, виліз з корзини на гілки дерева і схопив кішку. За словами Алли Миколаївни, відчуття радості і вдячності було важко передати. Рятувальники відмовилися від будь-якої винагороди і сказали, що їм достатньо того, що вони змогли допомогти.

Кішечка Ліза так хотіла жити, що чотири дні на дощі і сонці трималася на тоненькій гілочці, без їжі і води. Кошеня вже оглянув ветеринар і з нею все гаразд.

порятунок, кішка, рятувальники, тополя
Алла Миколаївна щиро дякує всім хто долучився до порятунку маленької кішечки, живої душі, що відчайдушно боролася за життя: “Низький уклін і Костянтину Смалію, Івану Коробці, всій бригаді рятувальників і сміливцю Дмитру Пархоменку, що ризикуючи власним життям, врятував беззахисну тваринку. Це справжній героїзм, низький уклін до землі вам і вашим матерям”.
Ось така історія порятунку, яку Алла Миколаївна розповіла нам не приховуючи радості і сліз. Кожне життя, навіть життя маленької кішечки важливе і варте уваги.
Наталія Нікітіна

Відео від жителів будинку, фото Алли Семиряко

 

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь