Як навчитися керувати емоціями, щоб перетворювати негативну енергетику в позитивну

 

 

 

 

Як досягати цілей за допомогою негативних емоцій.

Давня легенда говорить, що негативна енергія — це «чорне золото», адже її можна обернути собі на користь. Саме здатність перетворювати негатив в позитив вважається ключем до щасливого і успішного життя, інформує Ukr.Media.

Негативні емоції ми часто замикаємо всередині. Відраза, образа, заздрість і всі похідні негативу — не більше, ніж захисний рефлекс, що виробився в результаті зіткнення з неприємностями, болем, образою. Але кожну захисну реакцію супроводжує сильніша, позитивна емоція. Приборкати негативні почуття під силу кожному, адже страх йде рука об руку з хоробрістю, ненависть — з любов’ю, гнів — з добротою. Для цього потрібно знати, як керувати емоціями.

Сила негативних емоцій

Слід відпустити внутрішній негатив. Постарайтеся відноситися до непередбачених подій трохи м’якше. Пробки вранці, пролита кава на сорочку, проблеми вдома не повинні впливати на хід повсякденних справ. Налаштуйте себе з самого ранку на внутрішню гармонію, тоді буде простіше справлятися з негативом і отримувати з нього максимум користі, перетворюючи негативні емоції в енергію і пристрасть до життя.

Негативні емоції — це базова реакція організму на зовнішні подразники, якою можна керувати і трансформувати в вигоду: серце починає працювати швидше, мозок стає уважніший до небезпеки, думки знаходять чіткі контури. Негатив шкідливий лише у тому разі, якщо він хронічний і не працює на перспективу.

Погляд позитивного негативу: це коли негативні емоції допомагають задіяти всі особисті ресурси, щоб більш гнучко реагувати на те, що відбувається, події, а також максимально використовувати власні можливості для поліпшення свого життя.

Як перетворити негативні емоції в позитивну енергетику

Перше правило: експерти радять припинити сприймати негативні емоції як щось негативне, що переповнює вас, і почати надавати їм більш позитивний сенс, який пробуджує вас до дії і приносить користь.

Друге правило: не прикидайтеся. Самообман забирає багато сил, які так необхідні в боротьбі в негативними емоціями. Навчіться приборкувати свої почуття за допомогою холотропного дихання, заземлення, медитації, адекватного відпочинку, релаксації. Не зачиняйтеся від себе, не соромтеся себе, не удавайте, ніби не відчуваєте заздрість, біль або роздратування. Не намагайтеся придушити емоції, інакше вони придушать вас.

Третє правило: стежте за собою. Якщо внутрішній голос намагається схилити вас в негативну сторону, постарайтеся йому заперечити. Поставте свої думки під сумнів і проаналізуйте ситуацію. Будь-яка проблема — можливість вдосконалення та отримання досвіду. Замість того, щоб просто постійно подумки повертатися до проблем, потрібно зосередитися на їх вирішенні.

Четверте правило: не намагайтеся позбутися своїх емоцій. Постарайтеся усвідомити, де вони знаходяться, які почуття виникають в момент роздратування або заздрості. У злості дуже рухлива енергія, вона часто йде в голову або руки, її складно стримати. Заздрість — холодна емоція, прихована в надрах душі, але часто дає про себе знати в напрузі м’язів щелепи. Образа часто діє оманливо: вам здається, що вона супроводжується реальним болем, але на ділі все відбувається в думках. Ви можете протистояти собі, перебільшувати, шукати винних. Але тільки прийняття емоцій, визнання себе у своїх почуттях, дарує контроль над ними і шанс замінити їх на позитивну енергетику.

П’яте правило: знайдіть причину. У кожного є свій спосіб боротьби з негативом і негативними почуттями. Хтось звинувачує себе в слабохарактерності, хтось — ігнорує, інший — заперечує, третій — впивається своїм болем. Але щоб піти вперед, до успіху і кращого життя, потрібно зрозуміти природу своїх почуттів. Як приклад пропонуємо розглянути почуття ненависті. Воно вважається негативним за замовчуванням, як і людина, яка його відчуває. Але ненависть за своєю природою нейтральна. Вона є наслідком болю, відповіддю на пережите емоційне потрясіння, відсутність підтримки. Те ж із заздрістю, злістю, байдужістю, егоїзмом. Будь-яке ваше почуття — плідний ґрунт, на якому можна виростити щось дивовижне. Відкрийте своє серце, прийміть свої почуття і відпустіть їх, тоді в ваше життя прийде легкість і міцність духу, і ви перетворитеся.

Будь-які емоції, негативні і позитивні, — це дар, від якого не можна закриватися. Саме ваші почуття можуть вказати шлях до усвідомленості і просвітління, потрібно лише працювати над собою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь