Євген Ткаченко: Знання мають перестати бути теорією, а перетворитись в дію!

 

 

 

 

Євген Ткаченко один з небагатьох людей, які отримують задоволення від своєї діяльності і весь вільний час вкладають в удосконаленні професійних навичок: проходить тренінги, постійно навчається сам та вчить інших.

«Найважливіший вибір у житті людини – це те, якій справі вона вирішує присвятити своє життя. І чим раніше це збагне, тим щасливішим і успішнішим буде її життя. Для мене це стала математика і освітянська діяльність. Кожного дня я працюю з підлітками й, можна сказати, інвестую своїм досвідом у їх майбутнє. Чотири роки роботи у коледжі, потім аспірантура вплинула на мій світогляд», – розповідає журналістам Євген.

Що Вам найбільше подобається у своїй професії?
Подобається досягати цілей. Дуже приємно, коли влітку телефонує мама учня і каже, що після наших занять дитина вступила туди, куди мріяла. Після наших занять діти продовжували навчатись в Польщі, Франції, Германії, а також в КНУ ім. Шевченка, НТУУ КПІ та інших вузах. Також пам’ятаю, як три роки тому брав участь у проєкті “Соціальний репетитор”, де раз в неділю офлайн (класично) і декілька раз онлайн (дистанційно) готував безкоштовно дітей до ЗНО. І вкінці заняття, ті відчуття, які виникають, коли ти дивишся в щиро вдячні очі дітей, не можна передати словами. Але на другий рік були проблеми з приміщенням, тому ми закрили проєкт.

Яке на Вашу думку місце освіта займає в житті людини?
Буду говорити за математику. Математика — це все, адже людина, яка знає математику, розбереться у всьому. Ця наука формує мислення і вміння аналізувати та синтезувати інформацію.

Які зараз бачите мінуси в сучасній освіті?
У зв’язку з коронавірусом відбувся перехід багатьох шкіл на дистанційну освіту. А ми ще не готові до такого, оскільки не маємо відповідного інструментарію, який би підходив під потреби кожної дитини. В свій час займався цим питанням: створював ресурс для допоміжного елементу під час вивчення математики: блог і ютуб канал. Також створив власний відеокурс по Комбінаториці, Теорії ймовірності та статистиці. Тут учень зможе зареєструватись, переглянути відео, скласти тест. Після система оцінить і запропонує скласти контрольний тест. Як результат — видача сертифікату.

Нам відомо, що Ви йдете кандидатом в депутати на місцеві вибори? Чому вирішили зайнятись політичною діяльністю?
Мені ніколи не була байдужа доля рідного міста. Хоча частково я живу в Києві, адже тут моя роба, дуже часто буваю в Ніжині. Все частіше приїжджаючи до нього, почав порівнювати з тим, яким я пам‘ятав місто і яким воно стало: рівень життя, темпи розвитку і взагалі – перспективи. І хоча кроки до змін робляться, проте їх недостатньо, аби поламати депресивний стан оточення. Воно залежить, в першу чергу, від дій влади, які треба націлити на жителів міста, котрі податками оплачують свої бажання бачити місто успішним, квітучим з розвинутою інфраструктурою.
На жаль, багато перспективних проєктів блокуються, а обіцянки надані владою не зрушуються «з мертвої точки». Вважаю, зараз Ніжину потрібні молоді, активні люди здатні відкрити місту нове дихання.
Для мене місцеві депутати — це не політична діяльність, а громадський обов’язок громадян. Хочеться змін. Тому ми з командою розробили стратегію розвитку, де чітко та структуровано описано чіткий план дій, на противагу нашій діючій владі, до якої у населення дуже багато питань.

З яким гаслом йдете по життю?
Коли є альтернатива робити і не робити, я виберу дію. Насолоджуюсь кожною миттю життя, ставлю ціль і йду до неї.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь