Жителі Ніжинщини знайшли “їстівного гіганта”

 

 

 

 

Погодні умови цьогорічної осені (хоча і не дуже дощова, але тепла) сприяють грибному урожаю. У соціальних мережах грибники хваляться своєю здобиччю після «тихого полювання». Серед зібраного, трапляються справжні рекордсмени – як за розміром, так і за вагою.

Вертіївська родина похизувалася трофеями і свого полювання: корзини білих грибів з верхом, серед яких найбільший – у 700 грамів.

Господиня сімейства, Людмила Півторацька у телефонній розмові з журналістами Ніжин.Сіty розповіла: « За грибами їздив чоловік Станіслав та син Олег, вони в мене завзяті грибники, місця знають. Тож, мої хлопці збирають, а я чищу, та заготовляю: які на сушку, а які – мариную.»

Трофеї…

За словами Людмили на сушку найкраще підходять великі білі та маслюки. “Більше ми ніяких інших і не сушимо, – каже жінка. – На маринування – маленькі білі, а найсмачніші то зеленушки, але вони будуть пізніше. Взагалі, сезон білого гриба – серпень, вересень, але на дворі тепло. І дарма, що жовтень, а “білий” ще є”.

Поділилася Людмила і своїм фірмовим рецептом заготівлі лісових трофеїв, який дістався від колишньої свекрухи: “Гриби чищу, заливаю водою і варю на помірному вогні не менше години. Солю за смаком. Додаю маринад – оцет з розрахунку 40 грамів на літру, лавровий листок та перчик. І по баночках!”.

А взимку на спогад – фото, а на язик – грибні смаколики!

Джерело: nizhyn.city

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь