Синоптики обіцяють ніжинцям майже літню погоду

 

 

 

 

Сьогодні, 9 жовтня протягом усього дня погода у Ніжині буде похмурою. Без опадів, денна температура +22 – пише ua.sinoptik.ua

Також 9 жовтня повітря буде вологим, але без істотних дощів. Вдень невеликі опади з’являться на Житомирщині та в окремих районах Київщини. Очікуються тумани.

Про це повідомила Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.
“Суха, навіть можна сказати, пересушена, погода триватиме у східній частині України – східний антициклон блокує західні вологі повітряні потоки”, – підкреслила вона.
У більшості областей України очікується +18…+23 градуси, на півдні +20…+25 градусів. У західних областях +14…+17 градусів, але прохолоду компенсуватиме сонце.
У Києві в п’ятницю передбачається тепла погода з максимальною температурою повітря до +20 градусів, можливий туман.
Зазначимо, минулий місяць став найспекотнішим вереснем у світі за всю історію спостережень.
Незвично високі температури були зареєстровані біля берегів Сибіру, на Близькому Сході, а також в деяких частинах Південної Америки та Австралії.
Вчені впевнені, що висока температура повітря, викликана викидами утримуючих тепло газів, зіграла головну роль у стихійних лихах – від пожеж у Каліфорнії і Арктиці до повеней в Азії. Подібні викиди продовжують довгострокову тенденцію до потепління.
За даними служби “Коперник”, вересень у 2020 році був на 0,05 градуси теплішим, ніж минулого року, і на 0,08 градуси теплішим за вересень 2016 року, який раніше був найтеплішим вереснем за всю історію спостережень.
Кліматичні явища, такі як Ла-Нінья і рівень арктичного морського льоду, за останні три місяці цього року покажуть, чи стане 2020 рік найтеплішим за всю історію спостережень.
Джерело: svoboda.fm

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь