Термінові канікули для шкіл і штрафи: Україна піде на жорсткі заходи через коронавірус

 

 

 

 

У неділю, 11 жовтня, на нараді у президента України Володимира Зеленського було прийнято нововведення в боротьбі з Covid-19. Нові заходи передбачають, зокрема тотальне закриття нічних клубів в червоній і помаранчевої зонах карантину, нові штрафи за порушення маскового режиму і можливе розгортання госпіталів на спортивних аренах.

Про це повідомив після засідання народний депутат з фракції “Слуга народу”, голова парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький, передає Telegram-канал PavlovskyNews.

Згідно з ухваленим рішенням, в червоних і помаранчевих карантинних зонах вводяться обмеження в роботі закладів громадського харчування (в тому числі ресторанів і клубів), які повинні закриватися о 22:00.

Студенти українські ВНЗ будуть тимчасово переведені на дистанційне навчання, а школярі підуть на канікули раніше. Дату їх початку визначать місцева влада, у президента вважають оптимальним, щоб канікули почалися вже на наступному тижні, до 15 жовтня.

Президент також дав доручення Верховній Раді розробити закон, який передбачає штраф 3400-5100 грн для підприємств, підприємців, установ, організацій, які пропустили в громадське приміщення або громадський транспорт людей без респіраторів або захисних масок.

На випадок перевантаження медичних установ першої та другої хвилі в Києві, Одесі, Маріуполі почнуть підготовку до розгортання великих інфекційних госпіталів в існуючих великих приміщеннях. У столиці з цією метою можуть використовувати Палац Спорту.

Крім того, до прийому хворих готуватимуть відомчі лікарні та установи, підпорядковані Медичної академії наук, а до роботи в інфекційних відділеннях лікарень будуть залучені інтерни та студенти старших курсів медичних вузів.

Під час наради президент доручив МОЗ збільшити запаси засобів індивідуального захисту і медичних препаратів, які застосовуються при лікуванні ускладнень коронавірусної хвороби. Також має бути збільшено кількість проведених ПЛР-тестів з 30-35 тисяч до 50 тисяч на добу і вирішено проблему із забезпеченням киснем 80% ліжкомісць до кінця місяця

Як повідомляв “Апостроф”, в Україні незабаром будуть безкоштовно тестувати на коронавірус, це стосується державних і приватних лабораторій.

Джерело: Апостроф

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь