У Ніжині визначили локації «Рекордного озеленення»

 

 

 

 

17 жовтня на Ніжинщині відбудуться заходи до Всеукраїнської акції ” Озеленення України 1 000 000 дерев за 24 години”.

Читайте по темі: Ніжинці, долучайтеся до Всеукраїнської акції ” Озеленення України”

Головною локацією в Чернігівській області визначено територію Чернігівського лісгоспу, що в 3 км від м. Славутич. Саме туди вирушать, аби долучитись до проєкту заступники губернатора, представники облради, лісгоспів, екологічної інспекції, агропромислових комплексів та наш земляк, координатор проєкту на Чернігівщині Сергій Охонько.

«Дана акція – вклад у наше зелене майбутнє. Це має стати першим впевненим кроком до заходів спрямованих на збереження середовища. За останні роки зі ЗМІ ми постійно чуємо про тотальні вирубки дерев, і якщо кожен із нас не може вплинути на цю ситуацію, ми можемо об’єднатись разом і висадити нові деревця, кожен у своєму рідному місті, селищі чи, навіть маленькому селі і берегти їх у майбутньому – як зіницю ока. Це повинна бути не одноразова акція, а постійні заплановані заходи», – коментує Сергій Охонько.

Організатори заходу в Ніжині вже визначились із територією, де буде висаджено близько 50 саджанців – набережна річки Остер, від «театрального мосту» до так званого, «базарного».

 Координатор проєкту по Чернігівській області Інна Олексіївна 12 жовтня зустрілась з представниками Ніжинського водоканалу, «НіжинТеплоМереж», газового господарства, міжміського зв’язку, аби узгодити місця для висадки, щоб не пошкодити важливі комунальні мережі. В ході зустрічі було визначено безпечні локації, де в майбутньому зелену зону Ніжина прикрашатимуть і даруватимуть тінь дерева різних видів.

«Готуватися до даної акції ми почали заздалегідь. Наладили комунікацію з 11 об’єднаними територіальними громадами в Чернігівській області, аби кожна з них стала учасником масштабного еко-проєкту в Україні. Такого, дійсно, ще не організовували досі: без політичних гасел, без бізнесових вигід, без особистісного піару – одна справа на всіх і для збереження нашої екології», – коментує координатор Інна Олексіївна.

Всі бажаючі можуть долучитися до цієї благородної справи 17 жовтня 2020 року. Висадка дерев буде проходити як на локаціях, які визначили лісгоспи, так й на території міст та селищ. За інформацією звертайтесь у групу в Фейсбук Озеленення Чернігівська область.

Організатори запрошують меценатів для співпраці в закупівлі посадкового матеріалу, а громадян – для участі у висадженні дерев! Бажаючі можуть звертатись на гарячу лінію – (097) 126 98 80.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь