Максим Ожема: “Моя мета – зробити Ніжин екологічно чистим, енергоефективним, безпечним та комфортним сучасним містом”

Народився та виріс у Ніжині. Навчався у ЗОШ № 7, потім Ніжинському агротехнічному інституті. Трудовий шлях розпочав ще студентом – підробляв експедитором. Потім була робота у сфері продажів, водієм таксі. менеджером по роботі з клієнтами і т. д. Брав участь у системному оновленні служби таксі “Лідер”. За його ініціативи компанія запровадила зручний мобільний додаток для виклику таксі і т. д.

Знання у технічній сфері, працелюбність, наполегливість та щирість допомагали йому просуватися кар’єрними східцями.

Нині він – технічний директор у компанії “Електро Альянс УА”. Займається конструюванням та інженерним проектуванням зарядних станцій для електроавтомобілів. Розвиває інфраструктуру для електротранспорту у нашому регіоні.

Також очолює компанію ЕСКОБУД, яка надає послуги з енергоефективності, впроваджує системи економії енергоносіїв, що дозволяють скорити витрати на опалення до 40%. Вони вже успішно працюють у ЗОШ 16, у фізично-оздоровчому комплексі ЗОШ № 9.

Максим звик досягати всього власною чесною працею. Без попечителів та хабарів. З таким принципом йде і в депутати. Вважає його знання і досвід допоможуть змінюватися нашому місту.

– Моя мета – зробити Ніжин екологічно чистим, енергоефективним, безпечним та комфортним сучасним містом, – каже Максим. – Нині у нашому місті, на жаль, мало уваги надається питанням довкілля, економії енергії і т. д. Вважаю цей напрям потрібно розвивати на місцевому рівні – заохочувати до енергоефективності, створювати проекти підтримки. Адже в усьому світі переходять на енергозберігаючі технології, які не шкодять природі, економлять бюджети та розвивають економіку і Ніжин не має бути винятком.

Також треба вирішувати найболючішу проблему міста – безробіття. У команди “Батьківщини” вже є напрацювання по створеню авіалогісточного хабу на базі Ніжинського авіаційного загону, які я націлений втілювати в життя і відстоювати на рівні міськради.

Я за безпеку Ніжина! Хочу, щоб у місті з’явилася загальноміська система відеофіксації, яка б могла розпізнавати обличчя і номери автомобілів. Забезпечувати порядок, контролювати комунальні служби та керувати трафіком у місті. Вважаю треба створити також ситуаційний центр та налагодити взаємодію з рятувальниками, поліцією, медиками, дорожниками і т. д. Тим більше, ніжинська “Батьківщина” вже давно намагається реалізувати цей задум і має реальний план дій.

Не байдужий мені і зовнішній вигляд Ніжина. У планах, об’єднати бізнес-спільноту, активістів та владу міста задля розвитку розумної міської інфраструктури. Я хочу працювати над перетворенням Ніжина у прогресивне та розумне місто. Однак без активної участі жителів цей процес неможливий. Ландшафт міста треба модернізувати, адже він занедбаний і залишився у спадок від радянських часів. Необхідно осучаснити парки і сквери, додати зон відпочинку, арт-просторів, громадських місць для сімейного і молодіжного дозвілля.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь