День виборів – завтра, а фальсифікації на дільницях у Ніжині вже почалися

 

 

 

 

За інформацією члена ДВК  виборчої дільниці, яка находиться в приміщенні Ніжинської ЗОШ №6, було отримано зайву кількість бюлетенів. За даним фактом, дільнична виборча комісія згідно виборчого законодавства має скласти акт розбіжностей, зафіксувавши невідповідність.

Зауважимо, що ця комісія отримала зайвих 35 бюлетенів  за міського голову, а за депутатів міської ради – 45 та один зайвий за депутатів обласної ради. Комісія одразу  акт не склала,  та скоріше за все і не збиралася це робити. Були пропозиції від деяких членів ДВК не повідомляти та не складати акт про розбіжності, що можливо  дало б змогу використати незафіксовані бюлетені у так званих «каруселях». Це, коли людина заходить в кабінку для голосування  вже з позначкою в бюлетені, а з дільниці виносить чистий бюлетень та передає особам, яким вона з тих чи інших причин чи зацікавленості  про гарантувала  підтримку певного кандидата. В цьому випадку кримінальну відповідальність несе як виборець, так і особа, яка його зацікавлювала. Крім того, з головою виборчої комісії відбулася зустріч діючого депутата міської ради “Г” , який завітав на дільницю разом з представником “місцевого криміналітету”, про що була розмова, наразі не відомо.

Впевнені, що подібна ситуація відбулася у багатьох інших виборчих комісіях, тож хочемо звернути увагу правоохоронних органів та членів ДВК до чіткого дотримання виборчого законодавства  та унеможливити фальсифікації в день виборів та під час підрахунку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь