Новий антирекорд по коронавірусу в Ніжині

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 23 жовтня зафіксовано 215 нових випадків інфікування COVID-19.

ПЛР-дослідження підтвердило захворювання у 139 чернігівців, 39 ніжинців, 12 жителів Чернігівського району, вісьмох – Козелецького, п’яти – Коропського. По одному випадку інфікування у Талалаївському, Куликівському, Ніжинському, Бахмацькому районах та у Прилуках. Четверо хворих у Ріпкинському та троє у Сосницькому районах. З них дев’ятнадцять осіб перебуває на госпіталізації, решта лікується амбулаторно.

На жаль, маємо ще чотири летальних випадків. Від COVID-19 помер 62-річний мешканець Носівського району, 63-річний чоловік з Бахмача, 62-річна жінка з Прилук та 54-річна жителька Чернігівського району. Усі вони мали супутні хвороби, що ускладнили перебіг коронавірусної інфекції. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих.

Від коронавірусу одужали 94 мешканці Чернігівської області: 23 ніжинці, семеро прилучан, 19 чернігівців, одинадцять жителів Чернігівського району, семеро – Козелецького, четверо – Носівського. Три особи одужали у Ріпкинському, стільки ж у Сновському та Корюківському районах, п’ятеро – у Бахмацькому і стільки ж у Ніжинському, по двоє – у Ічнянському і Новгороді-Сіверському. З них вісімнадцять хворих лікувалися у закладах охорони здоров’я.

Загалом в області 7582 підтверджених діагнозів COVID-19, з них:
– 3430 пацієнтів одужало;
– 3606 знаходиться на амбулаторному лікуванні;
– 404 перебуває на госпіталізації у закладах охорони здоров’я;
– 120 летальних випадків;
– 22 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19.

За минулу добу проведено 937 ПЛР-тестів та 986 ІФА-досліджень.

– У неділю відбудуться місцеві вибори, й підтримати своїх кандидатів на дільниці прийдуть жителі Чернігівщини. Важливо, щоб голосування пройшло максимально безпечно. Для профілактики інфікування COVID-19 у приміщенні виборчих дільниць рекомендується одночасне перебування виборців з розрахунку не більше 3 осіб на один стіл для видачі бюлетенів. На вході до виборчої дільниці повинні бути облаштовані місця з антисептиком. Громадянам, які у день виборів будуть знаходитись на самоізоляції, рекомендується здійснювати голосування за місцем перебування. Для цього потрібно не пізніше 20-ї години п’ятниці 23 жовтня подати до виборчої дільниці заяву з довідкою про стан здоров’я, — розповів заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь