Відомі перші результати по виборам у Ніжині

Нині у Ніжині, як і по всій Україні найнижча явка на місцевих виборах за всю історію країни. Попри це, визнати їх недійсними неможливо.

Згідно з даними ЦВК, явка у Ніжині складає – 29,1%

До Ніжинської міської ради увійде 10 політичних партій: “За Майбутнє”, ВО “Батьківщина”, “Рідний дім”, ЄС “Солідарність”, “Слуга народу”, “Наш край”, “ОПЗЖ”, РП “Олега Ляшка”, “Сила і Честь”.

Не пройшла поріг у 5% партія “Удар”.

Згідно обробленим даним серед кандидатів у мери лідирує Олексадр Кодола. За нього найбільше виборців віддали свої голови.

За попередніми результатами Олександр Кодола (За Майбутнє) набрав 39%

Приходько М.В. (самовисуванець) – 19,9%

Анатолій Лінник (Рідний Дім) – 16%

Констянтин Смалій (Самопоміч) – 7,3%

Олег Баранков (ОПЗЖ) – 3,7%

Юрій Хоменко (Слуга народу) – 3,4%

Приходько М.М (самовисуванець) – 3%

Валентина Смолінська (Європейська Солідарність) – 2,9%

Валерій Козирєв (Удар) – 2,3%

Олег Щербак (самовисуванець) – 1,2%

Микола Донченко (самовисуванець) – 0,9%

Щодо порушень на виборчих дільницях, то одне з перших  було зафіксовано в школі №12, де працює одна з виборчих дільниць. Там на час початку голосування спостерігачі помітили не опломбовані урни для голосування, був складений протокол про порушення, після чого недоліки були виправлені. В той же час в школі на журналістів нашого видання не звернули увагу, не зареєстрували. Температуру виборцям при вході не міряють, їх кількість у приміщенні контролюють “на око”, до кабінок для голосування вишикувалась черга. Відмітимо, що до приміщення школи встановили пандус, якого не було.

Знайти дільницю, що у школі №3 складно, можна заблукати в коридорах. Вказівників для позначення напрямку руху ми не знайшли. При вході на дільницю вимірюють температуру. Виборців на дільниці було не багато і члени дільниці вирішували свої організаційні питання.

Детталі – згодом. Слідкуйте за новинами нашого сайту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Відомі перші результати по виборам у Ніжині

Залишити відповідь