Обрані 29 процентами ніжинців: хто заходить у раду?

У Ніжині завершився підрахунок голосів Територіальною виборчою комісією. Тож, вже сформована картина того, якою буде Ніжинрада 8-го скликання.

Почнемо з того, що поведінка виборців цього року показала чітку позицію: наймачам представників своїх інтересів у раді не важливо, хто це буде робити. Так само, мабуть, не важливо кому вони платитимуть свої податки і якої якості буде робота за них. Лише 29,1% проявили свою громадянську позицію. Здебільшого – це були люди похилого віку. Молоді на дільницях було дуже мало. Неочікуваним для міста, яке позиціює себе патріотичним зі славетною козацькою історією, на другому місці став вибір партії із «проросійським корінням». Є лише сподівання, що після цих місцевих виборів стане менше розмов за сімейним столом, у компаніях та в електричках зі скаргами на те, яка влада править містом і країною, адже зрештою, кожен із нас зробив свій свідомий вибір.
Отже, до результатів:
38 депутатів, від 10 політичних сил представлятимуть інтереси Ніжинської об’єднаної територіальної громади.
Партія «За Майбутнє» стала лідером виборчих перегонів, набравши 20,2% голосів. Від неї в раду зайдуть 7 депутатів: Олександр Кодола, Вячеслав Дегтяренко, Володимир Мамедов, Андрій Віротченко, Валентина Градобик, Наталія Радченко, Микола Кушнір.

На другому місці у виборчих перегонах стала партія «Опозиційна платформа За Життя» – 13,8%. 5 депутатів від неї проходять у міську раду: Олег Баранков, Олександр Утенко, Станіслав Черпіта, Любов Клименко, Леся Стрельнікова.
Третьою за кількістю здобутих голосів стала партія колишнього мера «Рідний дім», набравши 10,5%. 4 депутатів представлятимуть політсилу у раді: Анатолій Лінник, Світлана Алєксєєнко, Віталій Кубрак, Владислав Корман.
Президентська партія «Слуга народу» не увійшла до трійки лідерів, але від «Рідного дому» відстала не набагато, набравши 10,3 % голосів. Від партії пройшло 4 депутати: Олександр Багнюк, Вячеслав Івашин, Юлія Дригулич, Юрій Хоменко.
П’ятою стала партійна організація «Європейська Солідарність» з набраними 9,2%. Олександр Шалай, Юрій Філоненко та Андрій Гомоляко увійдуть у Ніжинраду.
7,2% набрала партія «Самопоміч». Троє депутатів від партійної організації увійдуть в раду: Констянтин Смалій, Дмитро Тимошик, Михайло Одосовський.
Стільки ж відсотків набрала «Сила і Честь» відкривши дорогу у раду трьом депутатам: Андрію Деркачу, Світлані Кірсановій, Олені Костіковій.
«Радикальна партія Олега Ляшка» на 8-ій сходинці з 6,7%. Олександр Безпалий, Вячеслав Глотко, Віталій Рябуха заходять у раду.
Майже на рівні партія «Наш Край» – 6,4%. Володимир Король,  Ірина Онокало й Лариса Чернишова проходять, будучи першими в списку.
Неочікуваний результат від партії «Батьківщина» – 6,2%. Партія матиме трьох[депутатів у раду – Валерія Салогуба, Наталія Березки та Сергія Охонька.
Партія «Удар» стала єдиною політсилою, яка не пройшла у раду, набравши лише 2,5%.

 

фото NizhynNews

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь