Ніжинці спільними зусиллями обладнують санітарну кімнату для медперсоналу

 

 

 

 

Ніжинські волонтери стали прикладом – все можливо, якщо об’єднуються небайдужі серця.
Ми вже писали про те як вони з медиками тримають передову і перемагають війну з хворобами.
Читати по темі: У Ніжині медики разом з волонтерами тримають передову

Минулого тижня волонтери, дізнавшись про потреби (I провізорного) Офтальмологічного та Оториноларинологічного відділення Ніжинської ЦМЛ, почали організовувати допомогу. Лише за один день їм вдалось, завдяки небайдужим людям, забезпечити медиків і хворих майже всім необхідним, закупивши медикаментів, техніки і витратних матеріалів на більш ніж 5 500 грн. Треба відмітити, що відгукуються звичайні люди, які не мають великих статків і кожен допомагає по своїй можливості. У рамках бюджету міста — це невеликі суми, але чиновники постійно наголошують на його дефіциті. Люди ж, зі своїми невеликими зарплатами, мабуть, більш розуміють проблему, і не зважаючи на дефіцит сімейного бюджету протягують руку помочі.

Інформує НЕЖАТИН

Якою ж приємною радістю була інформація про те, що ніжинці продовжують самі збирати гроші на потреби лікарні.
7 000 грн було зібрано викладачами Ніжинської хореографічної школи на чолі з керівником Галиною Тимошенко і батьківським комітетом. Вони організувались одразу коли з’явився клич про збір матеріальної допомоги.

1 000 грн до цієї суми додала підприємці Юлія Кармазіна та Лариса Безпала та 500 грн волонтер Марина Шведун.
Завдяки спільним діям 28 жовтня I провізорне відділення Ніжинської лікарні отримали таку потрібну пральну машину доставку якої безкоштовно організував магазин “Ельдорадо”.

 

Дану подія прокоментувала пацієнтка відділення, директор Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді:

“У І провізорному відділенні, де ми лікуємось, на жаль не створені елементарні умови для дотримання особистої гігієни для медичного персоналу.
Лікарі, медичні сестри, молодший медичний персонал цілодобово контактують з хворими на коронавірус пацієнтами, але не мають змоги відвідати окрему туалетну кімнату. Помитися, випрати захисний одяг теж змоги немає, оскільки у відділенні відсутня душова кімната.
Ми, пацієнти відділення разом з волонтерами, вирішили спільними зусиллями обладнати санітарну кімнату для медперсоналу. Для цього вже було придбано (за кошти не байдужих ніжинців) пральну машину, умивальник. Але ще існує нагальна потреба у придбанні унітазу та душової кабінки.
Обладнавши таку кімнату, ми не лише допоможемо медичному закладу та дещо убезпечимо медперсонал від інфікування, а і захистимо пересічних громадян міста від розповсюдження коронавірусу, Адже своїм здоров’ям ми завдячуємо саме медикам.
Підтримавши наших медиків сьогодні, завтра ми захистимо своє життя».

Такої ж допомоги потребує і дитяче інфекційне відділення, де розміщено 40 ліжок для хворих на коронавірус. Якщо маєте бажання і можливість допомогти, звертайтесь за номером – (067) 98 20 999 5. Марина.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь