Лікарня потребує допомоги: у Ніжині скликають позачергову сесію

Про складну ситуацію, у якій опинилась Ніжинська лікарня на засіданні виконавчого комітету розповів генеральний директор закладу Олександр Костирко, інформує НЕЖАТИН.

«Відмічаються щоденні антирекорди по всі лікарнях України, в тому числі і Ніжинській. Разом з тим йде значне навантаження на медперсонал та первинну ланку медицини. На балонному кисні перебувають 4 пацієнти з ураженням легень 80-90%. Киснем лікарня забезпечена», – прокоментував Олександр Костирко.
Проте, як зазначив генеральний директор, існує проблема з облаштуванням санітарних приміщень в провізорних відділеннях, де перебувають хворі на коронавірус. Така ж ситуація і по створенню комфортних умов для пацієнтів: потрібні нові ліжка, прикраватні тумбочки, білизна.

«Наразі є потреба у покращенні надання медичної допомоги. Тож, звертаємось до міського голови та депутатів щодо виділення на черговій сесії додаткового фінансування на лікарню в сумі 1 541 000 грн. Потрібні ці кошти на пральну машину – 10 000 грн; кисневі концентратори – 10 шт, – 450 000 грн; автоклав – 200 000 грн; 2 електрокардіографи – 35 700 грн; поновлення ліжкового фонду: 35 ліжок, матраци, прикраватні тумбочки, комплекти постільної білизни – 848 500 грн», – проінформував Олександр Костирко.

В ході засідання було вирішено скликати позачергову бюджетну сесію, на якій депутати мають прийняти відповідне рішення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь