Ніжинську лікарню можуть повністю перетворити на “ковідну”

 

 

 

 

Таке рішення є великою загрозою для ніжинської медицини.

На позачерговій сесії міської ради генеральний директор Ніжинської лікарні Олександр Костирко повідомив важливу інформацію:

“Заступник начальника управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації зазначив, що зважаючи на епідеміологічну ситуацію в області Ніжинську лікарню мають наміри перетворити повністю в лікарню по допомозі у лікуванні COVID-19. Це означає, що не буде відділення неврологічного, хірургічного, травматологічного.

Інформує НЕЖАТИН

Разом із тим лікарня буде обслуговувати 4-5 районів. Відповідно до трудового законодавства медики тільки за власним бажанням можуть змінювати свою специфікацію, а отже більшість можуть звільнитись, розуміючи специфіку подальшої роботи.

Залишитись може лише терапевтичне відділення і то, якщо його лікарі висловлять бажання далі працювати.

Люди ж, у свою чергу, будуть вимушені їздити в обласний центр, або, навіть, в інші регіони”.

Одноголосно депутати зійшлись на думці, що цього допускати не можна, адже дане рішення може призвести до масового звільнення працівників і заведе медицину міста у “глухий кут”.

Тож було вирішено написати звернення до управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації, у якому вказати, що Ніжинрада категорично проти. Натомість можна розглянути для таких потреб районну лікарню, яка має достатню площу і фахівці якої не залучені у лікуванні пневмоній та коронавірусу.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь