Українцям показали статки суддів КСУ

 

 

 

 

Квартири за 20 млн, кримські маєтки, російські пенсії: чому судді КСУ проти декларування?

Незадекларовані маєтки, родичі – мільйонери та квартири за 20 млн грн. Що приховують в своїх деклараціях судді КСУ, які минулого тижня влаштували цілий правовий армагедон?

Хтось з суддів володіє нерухомістю в Криму, а хтось катається на авто за 2 млн грн. Журналісти BIHUS info влаштували справжнє розслідування і показали українцям всю правду у програмі “Наші гроші”.

Читайте Знай в Google News!

Конституційни суд вирішив знести величезний блок антикорупційної реформи. Після того, як конституційні судді “вбили” е-декларування – понад 5 мільйонів декларацій, виникло логічне запитання, а що ж вони там так переживають? І, як виявилось, є чого!

“Разом з деклараціями вбито розпочаті кримінальні справи по мільйонах, елітних автопарках, дорогих пентхаусах і золотих жомових ямах”, – йдеться у сюжеті.

А почалось все, коли українські нардепи поскаржились до Конституційного суду, що вони змушені показувати народу свої статки – квартири за 20 млн, кримські маєтки, російські пенсії, подаровані мамою спорткари.

НАЗК втратило всі свої напрацювання, а судді КС теж не хочуть показувати свої статки, тож заради цього вони ризикнули цілою країною.

Приміром, 80-річна Галина Тупицька, що зареєстрована в Черкаській області і найімовірніше є матір’ю очільника КС, з 2013 року значиться власницею чотирьохкімнатної квартири у житловому комплексі “Новопечерські липки”. Її площа – 216.5 квадратних метрів, а орієнтовна вартість – близько 700 тисяч доларів або ж 20 мільйонів гривень. В електронній декларації самого Тупицького ця нерухомість вказане як місце “періодичного перебування”. Цікаво, що навіть зважаючи на високу офіційну зарплатню суддів і голови КС, Тупицькому для купівлі такої квартири довелося б працювати чотири роки, не витрачаючи.

Маєтки суддів, фото: youtube

Маєтки суддів, фото: youtube

Маєтки суддів, фото: youtube

Маєтки суддів, фото: youtube

Дорога нерухомість є і у тещі очільника Конституційного суду Лариси Колпаченко. Так, у 2018 році жінка стала власницею кількох земельних ділянок і маєтку на понад 200 квадратних метрів у Василькові. Орієнтовна вартість такої нерухомості нині становить близько 5 мільйонів гривень.

Суддя КСУ Ігор Сліденко – ще у 2015 році не мав жодної нерухомості. А лише заселився у 100-метрову державну квартиру, яку наступного року приватизував, продав і купив нову у центрі столиці.

Чоловік судді Конституційного суду Ірини Завгородньої Сергій в липні купив 3-кімнатну квартиру в престижному комплексі “Новопечерські липки”. Згідно Держреєстру нерухомості, площа квартири – 124 квадратних метри.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Українцям показали статки суддів КСУ

  1. А почему раньше не показали? Держали на всякий случай? А правду люди говорят что Порошенко Мародер? бигусу верить что себя наебать!

Залишити відповідь