“Сільмашу” нададуть новий архітектурний вигляд?

 

 

 

 

Благоустрій території в районі “Сільмаш”… Звучить дещо загадково… Що “приховують” в собі передпроектні пропозиції, обговорили у міськвиконкомі на засіданні містобудівної ради у п’ятницю, 6 листопада.

Відразу зазначимо, що до остаточної згоди щодо того, як це все буде виглядати, ще не дійшли. Не всі присутні погоджувалися з пропозиціями і висловлювали власне бачення, тож проект ще буде доопрацьовуватись.


Представниця ТОВ “Аспо” Тамара Валеріївна, яке, власне, і є розробником проекту, розповіла, що вздовж вищезгаданого відрізку буде вимощено тротуарне покриття з облаштуванням лавок, ліхтарів, паркувальних місць для тимчасових зупинок та малої архітектурної форми. І почалися обговорення…проект, пропозиції, Сільмаш, лавки, МАФ

Дискусію викликали лавки. Спочатку їх вигляд. Не могли визначитися з формою: стандартні прямі, чи напівкруглі (як у сквері Лисянського)? Тамара Валеріївна підкреслювала, що район Сільмаш – це в’їзд у місто, то можна було б зробити щось незвичне, аби привернути увагу… “За” округлі виявилося на один більше голосів, то ж зупинилися на таких.

 

Потім кількість. Згідно проекту,  мало бути більше 5. Декого не задовольняло аж стільки, бо на такий невеликий відрізок їх забагато. Тож над кількістю теж попрацюють.

Далі – їх розміщення. Згідно проекту, лавки мали розмістити “обличчям” від дороги. Це – некомфортно, зауважили присутні. І почали обговорювати варіанти їх розміщення. Прозвучали пропозиції розмістити по тротуару “змійкою”, або в шаховому порядку. Врешті-решт усі погодилися з тим, що тут також ще треба подумати.

проект, пропозиції, Сільмаш, лавки, МАФ

У районі СТО та Нової пошти є така собі зелена зона. Згідно проекту, на її території встановлять малу архітектурну форму у вигляді кругу, який у центрі міститиме, як було зазначено, “щось цікаве з металу”. Що це буде – ще не визначилися, при цьому проектант підкреслила, що у Ніжині вистачає умільців, аби це “щось” виготовити.

Бачимо, є ще над чим працювати. Як було зазначено одним із членів містобудівної ради, у проекті немає гармонії і хаотично змішані кілька стилів. Тож попереду ще не одне обговорення перед тим, як проект почнуть втілювати в життя.

Валентина Пильник для сайту Mynizhyn.com

проект, пропозиції, Сільмаш, лавки, МАФ

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь