Микола Гоголь разом з ніжинськими студентами писав диктант. ФОТО

День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада. Цього дня українці по всьому світу пишуть диктант національної єдності. Цього року, на жаль, у зв’язку з пандемією коронавірусу, захід відбувся дистанційно.

Студенти, викладачі, співробітники університету долучились до акції та написали диктант, який об’єднав усіх у ці нелегкі часи. Цього року диктант писав і Микола Гоголь: оригінальну фотозону зробили біля нового корпусу. У такий спосіб організатори (соціально-гуманітарний відділ) хотіли привернути увагу до того, що бути грамотним важливо для кожної людини.
Станіслав Зінченко, кандидат філологічних наук, доцент, поділився враженнями від написання диктанту: «Диктант пишу щороку, вся наша кафедра намагається підтримувати цю традицію, яка єднає не лише усіх студентів та викладачів нашого університету, а й усіх українців. Диктант був для мене неважкий, але це гарна можливість перевірити свої знання рідної мови».

Анна Лебедєва, редактор газети «Альма Матер»: «Неважливо, яку професію ти опановуєш: чи то учитель інформатики, чи історії, але знати українську мову повинен кожен громадянин нашої держави. Саме тому такий захід є гарним стимулом до вивчення тонкощів мови».
Сподіваємось, що наступного року ми зможемо повернутися до аудиторій нашого університету та написати диктант великою дружньою університетською родиною.

Джерело: ndu.edu.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь