Ніжинські малята святкували День української писемності та мови

 

 

 

 

«…СПИТАЙ СЕБЕ , ДИТИНО, ХТО ТИ Є,
І В СЕРЦІ ОБІЗВЕТЬСЯ РІДНА МОВА…»
АБО ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ
В ЗДО №13 «БЕРІЗКА»
«Мова народу – найкращий квіт усього
Його духовного життя , цей квіт ніколи не в’яне
І вічно розвивається …»
Костянтин Ушинський
Україна сьогодення починається з кожного з нас : з родовідних вузликів, зав’язаних у пам’ять роду і народу, і з міцного сузір’я нерозривності поколінь, з рідної материнської, солов’їної мови, з дитячого садочка, з родини…
Сьогодні в День української писемності та мови, педагоги, вихованці ЗДО №13 «Берізка» мали щасливу можливість доторкнутися душею і серцем до невмирущої поезії Великого Кобзаря, Ліни Костенко, Івана Франка, Лесі Українки, Дмитра Білоуса. Сьогодні на гостині з нагоди свята, на почесному місці книги Тетяни Винник – дорогої письменниці-землячки, поетеси, великого друга дошкільнят нашого закладу. Звучали улюблені рядочки творів, діти залюбки проспівали пісні, і знову пережили красу і велич рідного слова через прислів’я і приказки , образні порівняння та улюблені українські народні казки, дидактичні ігри та вправи.
Пошану до рідного слова, солов’їної мови складали сьогодні діти в кожній віковій групі разом з педагогами Мархель І.В., Вергун І.А., Колесник А.В., Парубець Н.Г., Костандовою І.В., Горною Л.О. .
Допоки житиме рідне слово, калинова мова мами в устах народу, доти житиме й сам народ. У нашій Колисці Дитинства, Колисці Любові зростає український дух , почуття любові до української мови, гордості за нашу рідну Україну, за народ .
Плекаймо патріотів, шануймо мову.
Директор ЗДО №13 Наталія Примушко
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь