Використання гідравлічного обладнання в українській промисловості

Складно уявити промислову галузь, де не можна було б зустріти один з багатьох гідравлічних механізмів. Це обладнання використовує енергію стиснутої рідини для виконання робочих завдань: наприклад, підйому вантажів чи управління транспортним засобом. Ми звернулися до представників компанії Булат Метал, що вже давно займаються поставками гідравліки на українські підприємства, і розпитали їх про різновиди механізмів, їхню спеціалізацію та особливості експлуатації. Ділимося цікавою інформацією з вами.

Гідравлічні механізми у різних галузях

Світ сучасної гідравліки доволі широкий і містить у собі безліч різновидів обладнання певних розмірів, форм та особливостей використання. Розберемо найбільш популярні зразки:

  • гідророзподільники — відповідають за рух робочої рідини;
  • гідромотори — створюють крутильний момент;
  • гідронасоси — забезпечують транспортування рідини;
  • гідроклапани — керують тиском рідкого середовища;
  • гідрозамки — утримують двигуни у статичному положенні;
  • гідродроселі — регулюють швидкість гідромоторів.

Кожен пристрій використовується в окремих умовах. Наприклад, гідродроселі серії ДКМ мають зворотній клапан та модульну систему монтажу. Вони встановлюються на промислових пресах і станках. Гідравлічні мотори МРФ виконують роль виконавчого силового елемента у будівельно-дорожніх машинах і деревообробних установках. Вони потужні та надійні. Редукційні гідроклапани КРМ можна зустріти у мобільній техніці. Там вони підтримують необхідний тиск робочої рідини. Гідравліка дозволяє суттєво збільшити докладене зусилля, що часто буває необхідним під час різного виробництва.

Чим гідравліка заслужила на таку популярність

Гідравлічне обладнання встановлюють в автомобілях та на кораблях, у промислових станках та будівельних машинах. Навіть у космічній галузі України використовують подібні механізми для керування. Головні переваги гідравліки:

  • можливість працювати з важкими об’єктами;
  • плавність роботи системи и необмежений діапазон швидкостей;
  • компактні габарити та висока потужність;
  • надійність, невибагливість в обслуговуванні;
  • тривалий термін ефективної експлуатації.

Для української промисловості вкрай важливими є фактори безпечності та економічності. Гідравлічне обладнання відносно недорого коштує та є доволі надійним завдяки простій конструкції. Використання подібних механізмів та пристроїв дозволяє покращити технологічний процес, пришвидшити його та запобігти зайвим витратам. У деяких ситуаціях встановлення гідравліки є одним з елементів модернізації підприємства, направленої на поліпшення якості готової продукції.

Історія гідравліки почалася доволі давно і не збирається зупинятися. Подібні системи сьогодні стають основами для створення роботів та інших складних механізмів. Гідравлічні механізми здатні вивести промисловість України на вищий рівень.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь