На Ніжинщині бабуся віддала шахрайці майже 20 тисяч гривень

 

 

 

 

У квітні поточного року, до будинку 77-річної бабусі що розташований у одному із сіл Ніжинського району прийшла жінка та ввічливо спілкувалася з господинею. В ході розмови зазначила, що на бабусю хтось навів страшну порчу проте вона може зарадити. Для цього необхідно принести їй всі заощадження. Таких у старенької було близько 18 тис. грн. та вона слухняно принесла все до останньої купюри.

Після того як псевдо знахарка  «пошаманила» над грошима та пішла, бабуся виявила, що гроші зникли. Прикмети шахрайки не запам’ятала: по-перше через сильні хвилювання, а по-друге через те, що остання завбачливо вдягла захисну медичну маску (карантин же)….

Люди похилого віку – найбільш вразлива категорія жертв шахраїв. Вони довірливі, легко йдуть на контакт із незнайомцями коли ті проявляють до них навіть найменшу увагу, майже без вагань впускають до своїх осель і досі вірять в те, що грошова реформа передбачає вилучення старих купюр із заміною на нові, навіть якщо принести нові обіцяють через кілька днів. Відчинивши двері свого будинку чи квартири незнайомцям, вони позбавляються всіх заощаджень. Натомість, не можуть навіть згадати та дати поліції елементарних прикмет своїх гостей-шахрайок.
Закликаємо громадян, особливо похилого віку, не спілкуватися з малознайомими людьми! Ігноруйте всі спроби ошукати вас під приводом вручення неочікуваної доплати пенсіонерам від Уряду чи грошової реформи. Женіть геть псевдо екстрасенсів, які ні з того ні з сього пропонують позбавити вас життєвих негараздів абсолютно безкоштовно лише потримавши у руках ваші гроші чи золоті прикраси. Якщо все ж вирішили поспілкуватися з «доброзичливими» незнайомцями – запросіть до розмови когось із сусідів (бажано молодшого віку). От побачите як швидко шахраї накивають п’ятами з вашого подвір’я чи під’їзду зрозумівши, що сьогодні їх плани реалізувати не вдасться!
Шановні громадяни! Не думайте, що шахрайство це про когось іншого і ніколи про вас! Повірте від зустрічі із шахраєм не застрахований ніхто, проте можна бути до неї готовими. Не ігноруйте наші елементарні поради та будьте пильними Не залишимо шахраям жодних шансів!
Сектор моніторингу Ніжинського відділу поліції

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь