Які проєкти мріють реалізувати ніжинці за Громадський бюджет

 

 

 

 

Цьогоріч до голосування допустили 23 проекти Громадського бюджету 2020. Повідомляє mynizhyn.com.
Що ж ніжинці хочуть реалізувати? Перелік проектів допущених до голосування:
1. Спортивне містечко  на території гімназії №2 (ігровий комплекс, спортивний комплекс, вуличні тренажери) для учнів гімназії та мешканців мікрорайону. Вартість – 305 750 грн. Створення загальнодоступного спортивного майданчика для учнів та всіх вікових категорій жителів району. Це ігровий комплекс, спортивний комплекс та вуличні тренажери. Автор проекту – Ірина Скалозуб .

2. WORKOUT – смуга перешкод. Вартість – 399 500 грн. Проект дасть можливість реалізувати потребу мешканців Ніжина у розвитку фізичних якостей, а також проведення змагань різних ступенів складності міського та обласного рівнів. Автор проекту – Сергій Сорокін.

громадський буджет, проекти, вартість
 


3. «Сектор спорту»
. Вартість – 397 124,16 грн. Реалізація проекту дасть можливість проводити тренування і змагання з легкої атлетики, волейболу, бадмінтону та вуличного баскетболу 3*3. Автор – Олександр Кремез.
громадський буджет, проекти, вартість


4. Історична книга
 «Ніжинські земські лікарі та їх нащадки, до 155-річчя заснування Ніжинської земської лікарні». Вартість – 50 000 грн. У книзі проведено історичне дослідження: коли заснована лікарня імені Галицького – архівні документальні підтвердження; цікавий опис побудови її корпусів, території, освячення. Спогади-розповіді очевидців, історичні фотографії. Про сучасних лікарів. Автор – Людмила Єрмова.

5. Створення спортивного майданчику в районі Шевченка МШС. Вартість – 95 000 грн. У районі Шевченка МШС відсутній простір для молоді, де б вони могли займатися активними видами дозвілля та спортом. Проект полягає у встановленні спортивного комплексу для занять спортом на відкритому повітрі біля дитячого майданчику. Таким чином, реалізація проекту посприяє не тільки підвищенню охопленості молоді спортом, а й створить повноцінний простір активного дозвілля у даному районі. Автор – Максим Супрун.

громадський буджет, проекти, вартість
 

6. «Світ медіа стає ближчим». Вартість – 99 350 грн. Модeрнізація бібліотeки-філії № 4 Ніжинської міської цeнтралізованої бібліотeчної системи у сучасний мультимeдійний простір. Створeння мeдіапростору як комфортного тeхнологічного майданчика нового покоління; громадського місця бeзкоштовного доступу до навчальних та інформаційних послуг, духовних і культурних цінностeй; крeативної тeриторії рeалізації творчих здібностeй дітeй та молоді, а також інших катeгорій користувачів. Автор – Олена Єкименко.

громадський буджет, проекти, вартість


7. Облаштування бігової доріжки та освітлення спортивного майданчика по вул. Академіка Амосова
. Вартість – 400 000 грн. Облаштування бігової доріжки, освітлення спортивного майданчика та установ-ка вуличних тренажерів для занять фізичною культурою та спортом жителів мікрорайону по вулиці Академіка Амосова. Автор – Валерій Примаченко.

громадський буджет, проекти, вартість
громадський буджет, проекти, вартість


8. Друга черга створення громадського простору шляхом облаштування зони відпочинку для мешканців міста на території мікрорайону Космонавтів
. Вартість – 400 000 грн. Проєкт спрямований  на створення кращих умов для громадського простору мешканців   міста в  мікрорайоні  вул. Космонавтів через облаштування зони відпочинку на найбільш привабливій та популярній зеленій локації.  Саме на цій території  відбуваються основні заходи громади мікрорайону  (відкриття ялинки, проведення  свят,  робочих   зустрічей з нагальних питань розвитку мікрорайону), що свідчить про  те, що ця рекреаційна зона  постійно в дії. Тому важливо створити сучасні належні умови для комунікації й відпочинку для   представників  ніжинської громади на даній території.  Автор – Марина Петрик.

громадський буджет, проекти, вартість
 


9. «Молодь Records»
. Вартість – 100 000 грн. Проект передбачає створення мобільної студії аматорського відео- та звукозапису  на базі Ніжинського міського молодіжного центру для реалізації творчого потенціалу молоді Ніжинської міської ОТГ з використанням  сучасного обладнання для виготовлення якісного контенту в соціальних мережах, доступної для усіх груп населення на безоплатній основі. Автор – Анжела Тимченко.

громадський буджет, проекти, вартість
 


10. «Облаштування дитячого майданчика на території мікрорайону»
. Вартість – 245 329 грн. Дитячий майданчик на вул. Шевченка, 97, Шевченка 97-Д, Шевченка 97/2, Шевченка 97/1. Дитячий майданчик в мікрорайоні дасть змогу як дітям, так і дорослим  проводити  своє дозвілля, спілкуватись один з одним, займатись спортом. Автор – Ніна Хребто.

громадський буджет, проекти, вартість

громадський буджет, проекти, вартість
 


11. Облаштування частини території ЗОШ №15 під багатофункціональний трек для навчальної їзди, тренувань та перегонів
. Вартість – 400 000 грн. На пришкільній території Ніжинської ЗОШ № 15 буде облаштовано спортивно-дозвіллєвий об’єкт відкритого типу для різновікових груп населення, які захоплюються катанням на роликових ковзанах, скейтбордах, самокатах, гіроскутерах займаються велоїздою, технічними видами спорту (картинг)тощо. У межах проєкту будуть влаштовані асфальтовані доріжки треку, нанесена розмітку для впорядкування та убезпечення руху по треку, відновлена та облаштована пішохідна доріжка, встановлена нова хвіртка та відремонтована прилегла до неї частина забору. Завдяки проєкту мешканці міста, а, особливо, діти та молодь отримають можливість реалізовуватись в обраних видах фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності, а місто матиме привабливу частину мікрорайону школи. Автор – Аліна Семенова.

 

громадський буджет, проекти, вартість
 


12. Облаштування доріжок в Графському парку
. Вартість – 99 000 грн. Облаштування міської території та встановлення об’єктів благоустрою для прогулянок та занять спортом мешканців міста в Графському парку. Автор – Дмитро Тимошик.

громадський буджет, проекти, вартість
 


13. Клумба нашої мрії
. Вартість – 100 000 грн. Облаштування клумби біля головного входу в будівлю НБДЮ; відокрем-лення фасаду НБДЮ від проїжджої частини та пішохідної зони загального при-значення шляхом облаштування клумби. Автор проекту – Людмила Іванченко.

громадський буджет, проекти, вартість
 


14. Створення простору для занять із стрітболу «Стрітбол-Ніжин»
. Вартість – 100 000 грн. Проект полягає у створенні простору для занять з стрітболу «Стрітбол – Ніжин» шляхом закупівлі мобільної стійки на колесах. Перевага зазначеного типу стійок у їхній зручності та можливості транспортування. Стійка буде використовуватися для проведення змагань із стрітболу, відкритих майстер-класів зі стрітболу та тренувань для міських баскетбольних команд. Автор – Василь Мехеда.

громадський буджет, проекти, вартість
 

15. Встановлення спортивного комплексу ВОРКАУТ для мешканців мікрорайону по вул. Незалежності. Вартість – 100 000 грн. Придбання та установка спортивного комплексу для занять Street Workout дасть можливість організації змістовного та активного дозвілля молоді, формування стійкої мотивації здорового способу життя серед дітей та молоді, подальшої популяризації цього виду спорту у районі та місті. Автор – Артем Федоренко.

 

громадський буджет, проекти, вартість
 


16. Розумні та веселі перерви у ЗОШ №15
. Вартість – 391 400 грн. Створення в рекреаціях ЗОШ №15 лаундж-зон – інтерактивного простору для спілкування, емоційного розвантаження, творчості, організація спільного відпочинку в рамках навчального процесу та інших ініціатив як учнів, так і вчителів. Автор – Наталія Радченко.

громадський буджет, проекти, вартість
громадський буджет, проекти, вартість

громадський буджет, проекти, вартість
 


17. Грецький сквер садиби Макарових
. Вартість – 400 000 грн. Проект передбачає благоустрій подвір’я садиби Макарових (будівлі за адресою вул. Небесної сотні 11, які перебувають на балансі управління освіти та НКМ ім. І. Спаського). Використання його з рекреаційно-естетичною і функціональною користю для жителів міста та представників різних груп етнічного населення. Автор проекту – Еліна Мартинова.

громадський буджет, проекти, вартість
громадський буджет, проекти, вартість
 


18. Облаштування громадського простору для активного відпочинку та гармонійного розвитку дітей дошкільного та шкільного віку «Smile»
 (вул. Шевченка, 89). Вартість – 100 000 грн. Облаштування дитячого простору на міжбудинковій території, що стане засобом гармонійного розвитку дітей та їх соціалізації поза межами навчальних закладів. Дитячий майданчик буде відкритим, доступним, корисним та цікавим для дітей різного віку мікрорайону. Автор – Тетяна Ромащенко.

громадський буджет, проекти, вартість
 


19. Облаштування додаткових зон для громадського відпочинку у сквері Чорнобильців
. Вартість – 400 000 грн. Облаштування громадського простору на території скверу «Героїв Чорнобильців» по вул. 3-й мікрорайон, що стане місцем пам’яті та зоною відпочинку для учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи, їх сімей та мешканців, що живуть у прилеглому до пам’ятного знаку районі. Автор – Ігор Шалай.

громадський буджет, проекти, вартість
 

21. Облаштування гімнастичного дитячого комплексу «Будівельник». Вартість – 99 000 грн. У рамках проекту пропонується встановити перший у місті дитячий спортивний майданчик із гімнастичними елементами та гумовим покриттям. Автори проекту – Ігор Рощин, Владислав Лях.

громадський буджет, проекти, вартість
 


22. Встановлення скульптури в сквері Гоголя
. Вартість – 400 000 грн. Суть проєкту полягає у встановленні скульптури по мотивам творів Миколи Гоголя в сквері, який названий в його честь. Встановлення першої скульптури лише покращить туристичні можливості міста. Автор – Костянтин Смалій.

громадський буджет, проекти, вартість
 

23. Облаштування простору для дітей та молоді сіл Паливода та Наумівське Кунашівського старостинського округу. Вартість – 83 900 грн. Облаштування простору на передбачає встановлення елементів дитячого майданчику та спортивно-гімнастичних елементів у центрі села, біля ставка.  Простір буде відкритим, доступним, корисним та цікавим для дітей різного віку. Автор – Олена Шеремет.

громадський буджет, проекти, вартість
 

громадський буджет, проекти, вартість
 

Як проголосувати за проекти читайте тут: У Ніжині розпочалось голосування за проекти Громадського бюджету 2020 

Наталія Нікітіна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Які проєкти мріють реалізувати ніжинці за Громадський бюджет

  1. Не вистачає кодолівських площадок і майданчиків? Жодного разу не бачив, щоб там хоча б хтось займався. Половина проєктів – воркаут тренажори за нереальними цінами, а інша- клумби за ще нереальнішими. Краще б ці півмільйона гривень надали міським лікарням та їх працівникам.

Залишити відповідь