9 продуктів з Вашого холодильника, з якими ВИ забудете про болі шлунку і кишечнику

 

Проблеми з шлунково-кишковим трактом – не те, про що прийнято сурмити на кожному розі. І тим не менше, ми вкрай часто відчуваємо проблеми з цією частиною організму. З тієї чи іншої причини. Тут може впливати спадковість, неправильне харчування, ускладнення від перенесених захворювань.

Але існує група продуктів, які здатні допомогти вам вирішити ці проблеми. Всі вони – джерело для шлунка і організму в цілому. Включивши ці продукти в раціон, ви забудете про запори, гастрити і навіть виразки. Причому поліпшення не забаряться дати про себе знати!

1. Коричневий рис

Коричневий рис складається з цільних зерен рису. Рис ж дозволяє людям лікувати подразнення слизових оболонок шлунка і кишечника і при цьому не викликає неприємних ефектів, як інші слизові каші – наприклад, вівсяна.

2. Ківі

Завдяки клітковині, ківі позитивно впливає на травний тракт і справляється з почуттям тяжкості в шлунку після рясної трапези. Часте вживання фрукта допоможе вивести солі з організму і перешкоджає утворенню каменів в нирках.

Оскільки в плодах ківі є дубильні речовини і пектини, вони надають обволікаючу і протизапальну дію, тому показані при хворобах шлунково-кишкового тракту і при гастриті, виразці шлунка і дванадцятипалої кишки зокрема. Незважаючи на свій кислий смак, ківі допомагає рубцюванню виразки, а завдяки своєму кислому смаку сприяє виведенню солей з організму.

3. Шпинат

Шпинат – це свого роду мітла для шлунка і по праву король овочів. Він збуджує діяльність підшлункової залози і стимулює роботу кишечника, цінується за високу змісту рослинного білка, провітаміну А, вітамінів С і групи В.

Недавні дослідження вчених довели, що жирні кислоти, що містяться в невеликій кількості в зеленому листі, здатні запобігти гастрит і будь-які запальні захворювання шлунково-кишкового тракту. Втім, якщо відхилення вже є, слід готувати супи зі шпинатом, щоб оздоровити шлунок. Крім того, шпинат може нормалізувати ваші проблеми зі стільцем!

4. Йогурт

Не випадково йогурти радять тим, хто п’є антибіотики, для відновлення кишечника. При правильному вживанні в складі меню він може посприяти лікуванню гастриту, звісно, в комплексі з лікарською терапією. Він нормалізує мікрофлору і дозволяє зробити ваш шлунок менш сприйнятливим до подразнення.

 

5. Квашена капуста

Капуста корисна і для шлунка, і для фігури, і для печінки, і для очищення організму. Але головний парадокс полягає в тому, що в квашеному вигляді капуста набагато корисніша, ніж у свіжому. Це обумовлено тим, що бактерії, які квасять капусту, утворюють нові речовини. Величезна користь квашеної капусти обумовлена ​​вмістом у ній молочної кислоти.

За рахунок цього в кишечнику зберігаються бактерії, корисні для організму. Молочна кислота здатна побороти навіть кишкову паличку та інші небезпечні бактерії, тому їсти капусту потрібно якомога частіше.

6. Чорнослив

Мабуть, перше, на що робить благотворний вплив сушена слива, – це шлунково-кишковий тракт. Настій з нього сприяє позбавленню від закрепів і нормалізації роботи системи травлення. Також цей сухофрукт позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, так як в ньому містяться баластні речовини, потрібні при хворобах шлунка. У день достатньо з’їдати близько 4-6 ягід.

7. Боби

Сушені червоні і білі боби так само, як і сушений горох, усувають печію, яка становить небезпеку для слизової стравоходу, та й для шлунка надлишок кислоти теж шкідливий. А боби успішно нейтралізують цей надлишок, тим самим запобігаючи багато серйозних захворювань. Велика кількість клітковини в бобах допомагає при запорах і труднощах зі стільцем, які часто бувають причиною геморою і інших захворювань.

8. Кабачки

Харчові волокна кабачків добре адсорбують токсичні речовини, надлишок холестерину і води, виводять їх з організму. При ожирінні споживання кабачків викликає ілюзію швидкого насичення, тим самим знижуючи споживання іншої більш висококалорійної їжі. Надзвичайно корисні кабачки в літньому віці. Вони активізують травні процеси, поліпшують моторну і секреторну функції шлунка і кишечника.

9. Лосось

На думку лікарів, до складу черевець лосося входять найважливіші речовини, які в обов’язковому порядку повинні входити в щотижневе меню людини. Ця риба містить біологічно активні речовини, які можуть підтримувати суглобовий хрящ, а також ефективно контролювати запальний процес в шлунково-кишковому тракті.

За матеріалами

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *