Скільки днів потрібно працювати українцям, щоби заробити на новий iPhone 12 PRO

 

 

 

 

Новий iPhone 12 Pro (128 GB) в Україні коштує 39 999 грн. Для багатьох українців ця сума здається просто космічною.

Аналітики компанії Picodi вияснили, скільки середньому українцю доведеться відпрацювати днів, щоб мати змогу придбати собі новий айфон.

За даними Держстату, середня зарплата в Україні становить 11 998 грн (9 658 грн після вирахування податків). Таким чином, середньостатистичний українець повинен відпрацювати 87 днів без врахування вихідних, щоб заробити на iPhone 12 Pro. Це за умови, що людина не буде їсти, сплачувати за комунальні послуги і транспорт і взагалі не витрачатиме гроші.

При цьому, у 2020 році порівняно з 2019 ситуація трохи покращилася на 9,7 днів.

Та, якщо порівняти Україну з іншими країнами, виявляється, що гірші ситуація, ніж у нас лише на Філіппінах. Там для придбання iPhone 12 Pro треба 88,2 чистих робочих днів.

Для порівняння, у Швейцарії, де індекс айфона найнижчий, мешканці можуть дозволити купувати собі нові айфони кожних чотири дні.

Детальніше в інфографіці:

Індекс айфона
Індекс айфона
Фото: picodi.com

Методологія

  • Індекс iPhone 2020 розрахований на основі офіційних цін iPhone 12 Pro (з пам’яттю 128 ГБ), зазначених в регіональних магазинах Apple або у авторизованих продавців.
  • Інформація про середню заробітну плату взята з сайтів національних статистичних управлінь або відповідних міністерств і є актуальною на момент публікації цін на iPhone в конкретній країні.
  • Розмір зарплати після сплати податків розрахований за допомогою місцевих калькуляторів зарплат. Місячну зарплату поділили на 21 – середня кількість робочих днів у місяці. У країнах, де статистичні відомства користуються тижневими ставками, розмір доходу ділили на 5.

Нагадаємо, напередодні компанія Apple провела третю осінню презентацію новинок техніки і назвала ціни для України.

Джерело: Дивогляд

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь