На Чернігівщині заарештували посадовця лісгоспу

 

 

 

 

Чернігівською обласною прокуратурою повідомлено про підозру ще одній службовій особі лісогосподарського підприємства у одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, керівник підприємства, якому раніше повідомлялось про підозру, спільно з провідним інженером викриті Управлінням СБУ у Чернігівській області у серпні 2020 року під час одержання від приватного підприємця 70 тисяч гривень за безперешкодний відпуск та заниження вартості лісу кругляка породи дуб у розмірі 17 кубометрів.

Посадовці за особисту винагороду зобов’язалися продати ліс значно вищої якості, а головне – за «привабливою» ціною, значно меншою від справжньої вартості деревини.

Деснянським районним судом міста Чернігова підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у певний час доби.

Ураховуючи, що санкція інкримінованої статті передбачає обов’язкову конфіскацію майна, на все встановлене майно посадовця накладено арешт із забороною його відчуження та розпорядження.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь